Kunstmatige intelligentie, iedereen heeft er wel eens wat van gehoord. Er schieten waarschijnlijk een paar termen direct door je hoofd: Robots, zelfrijdende auto’s, Spotify aanzetten door tegen je computer te schreeuwen, en ga zo maar door. AI is vast iets voor de echte programmeur, daar gaat verder niemand zich aan wagen, denk je dan. Maar Google wil daar een verandering in brengen.

En daarom heeft de techgigant een nieuw product op de markt gebracht: de Google Vision Kit. Met deze doe-het-zelf box maak je gemakkelijk je eigen intelligente camera waarmee je allemaal verschillende objecten mee kan herkennen. In het pakket zit een Raspberry Pi Zero W, een Pi camera, een module voor de camera, en een krachtig kunstmatige intelligentie bord genaamd de ‘Vision Bonnet’. Door dit zelf in elkaar te zetten en aan te sluiten op je computer, kan je hem programmeren en zien wat de camera ziet, waarna de camera raadt wat voor iets je ervoor houdt. Denk hierbij aan een kat, een hond of jezelf: de Google Vision Kit herkent het allemaal.  

google vision kit

Maar zelfs je gezichtsuitdrukkingen zijn voor de camera geen uitdaging meer: installeer de juiste software erop, ga voor de camera zitten en probeer bijvoorbeeld eens te lachen of huilen. Je zal zien dat de Google AIY camera zelfs dat herkent! Leuk om in elkaar te zetten, leren ermee te programmeren en er gewoon mee rond te klooien dus!

Één klein probleempje…

Nu hebben we je natuurlijk helemaal enthousiast gemaakt, en wil je gelijk zo’n camera bestellen. Daarbij moet wel het enige nadeel genoemd worden: hij is (nog) niet in Nederland verkrijgbaar. De Google Vision Kit is, zoals veel toffe tech, enkel nog in de VS te krijgen. Mocht je er dus nu al één willen, zal je naar de dichtstbijzijnde Target.com Shop moeten gaan, bij de oostkust van de Verenigde Staten. Gelukkig heb je dan wel voor $89.99 + reiskosten een fantastisch DIY project waar je nog veel plezier van gaat hebben!

Wees echter niet getreurd: als je nou echt graag aan de slag wilt met een doe-het-zelf kunstmatige intelligentie kit van Google, dan kan je bij Kiwi-Electronics een Google Voice Kit bestellen. Voor pak ‘m beet 30 euro heb je een DIY project waarbij je zelf een Google Assistant kan maken! Leuk om mee te beginnen en de Nederlands komst van Google Vision Kit  af te wachten dus.

Wat wil voor DIY project met kunstmatige intelligentie zien? Laat het ons weten en wij kijken of we er iets mee kunnen doen!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *