Kom in actie en claim de mancave!

De mancave ligt al zolang hij bestaat onder vuur. Van alle kanten wordt geprobeerd om onze stek te kapen, of het nou gaat om de daadwerkelijke ruimte of gewoon om de naam. Dat kan niet, dat moet niet, dat mag niet: kom samen met ons in actie en claim de mancave!

Het lijkt de laatste tijd een beetje afgezwakt, maar de mancave ligt toch altijd vooral onder vuur door vrouwen. Ze gunnen je die ene kamer in huis niet of vinden het hele idee gewoon seksistisch. Terwijl er toch echt niemand zo van vrouwen houdt als wij. Het liefst mooi poserend op een kalender ofzo…maar dat mogen we vast weer niet zeggen.

Winkel

Onlangs werd bekend dat Media Markt ook een eigen ‘man cave‘ gaat openen. Deze belevingswinkel toont en demonstreert nieuwe producten, zonder ze te verkopen. De winkelketen zelf noemt het ‘een soort ballenbak voor mannen’. Los van het feit dat we dat een onzinnige omschrijving vinden, behoort de mancave ook gewoon toe aan degenen die hem gebruiken: de hobbyist die thuis lekker met zijn eigen projecten bezig is. Een mancave is geen winkel.

Ik-ben-toch-niet-gek

Stiekem snappen we het trouwens wel een beetje, hoor. De vrouwen kunnen gewoon niet zonder ons (wie moet er anders de potten opendraaien?) en die rooie elektronicazaak is waarschijnlijk gewoon een beetje boos op onze vrienden van Conrad vanwege onderstaand reclamefilmpje. Voelen ze zich één keer een beetje voor lul gezet, gaan ze meteen wraak nemen door de mancave te kapen.

Wat kan je doen?

Het wordt tijd om in opstand te komen. De mancave behoort toe aan mancavers! Maar wat kan je doen om de naam die ons toebehoort vast te houden? Dat is eigenlijk heel simpel:

  • Blijf actief in je cave. Geniet van de rust en mogelijkheden die hij biedt
  • Heb je nog geen mancave? Zorg dan dat je er een krijgt, idioot!
  • Wees trots op je cave en spread the word
  • Doe mee aan de Dag van de Mancave, dit jaar op 21 december

 

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *