solar koelbox met stereo

De zomer van 2014 wordt nog legendarisch, dat voel je aan alles. Dit weekend dus maar snel je eigen muziekkoelbox bouwen naar het voorbeeld van mancavers overal ter wereld. Pak zon en zand als basisingrediënten, voeg wat koud bier en zomerse tunes toe en…daar is het feestje!

Wij durven wel te stellen dat iedereen die Mancave leest een voorliefde heeft voor:

  1. bier
  2. muziek

Gewoon omdat muziek bij de universele liefdes van de mens hoort en omdat bier…nou ja. In dit prachtige DIY-project brengen we deze twee grootheden samen. Je eigen muziekkoelbox maken is niet duur en je kunt je helemaal uitleven qua aankleding en afwerking. Van een simpel likje verf tot uitzinnige toeters en bellen. Wat je stijl ook is, je moet een aantal zaken goed in de gaten houden. We nemen ze even met je door.

stereo-koelboxen

1. Waterdichtheid

Uit de projecten die we bekeken voor deze blogpost blijkt dat waterdichtheid niet te overschatten is wanneer er elektriciteit en vochtige blikjes/flessen in het spel zijn. Zo was Daanish93 alleen thuis tijdens zijn eerste ‘testrun’ en moest ie de schade beperken door zijn koelbox leeg te emmeren. Daarna gaf ie zijn (overigens prachtige en ruime muziekkoelbox) een siliconenbehandeling die ‘em nog lang zal heugen.

koelbox met ingebouwde stereo

2. Energietoevoer

Weinig kans dat je eenzaam voor je uit gaat zitten staren met de muziekkoelbox als enige gezelschap. Jouw box gaat de wereld zien! Zorg dus niet alleen voor acceptabele speakers en genoeg ruimte voor drank, maar ook voor een zelfvoorzienende energietoevoer. Deze dude (Brand X) uit Florida heeft dat goed begrepen. Met een zonnecel laadt hij de koelbox constant op, zodat het ding 24/7 werkt. Bij wijze van experiment heeft ie ‘em ooit een week lang laten spelen zonder storingen. Nou wonen we niet allemaal in zonnig Florida, maar met de zonnecellen van tegenwoordig kom je ook aan het IJsselmeer een heel eind.

3. Vervoer en afvoer

Zoals gezegd wil je mobiel zijn met je coole box. Daar heb je al gauw een paar stevige handvaten of een hendel voor nodig. Zelfs als je voor een kleine koelbox gaat en daar heel bescheiden twee sixpacks in koud zet, zit je al snel aan meer kilo’s dan je wilt tillen. Daarnaast is de afvoer van niet te onderschatten belang, want wat doen koude drankjes als ze opwarmen? Juist, condens lekken all over the place.

4. Muziek

Op dit vlak lopen de wensen nogal uit elkaar. Waar de één een aansluiting voor een USB stick wil, gaat de ander voor een wifi signaal om Spotify aan te slingeren en plaatst nummer drie een autoradio met antenne. Bedenk goed van tevoren waar je de muziekkoelbox gaat gebruiken en welke muziekbron daar het beste bij past.

Muziek én koud bier

En oh ja: welke je ook kiest, bouw je box niet stampvol zoals Rob Fickall. Met alle respect voor zijn kluskunsten, maar hij zit uiteindelijk met een enorme, ijskoude beatbox waar nog net één biertje in kan.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *