elektrisch vuurwerk - Mancave

Begin augustus werd ie gelanceerd: Mancave, het elektronicablog onder spanning. We zijn alweer 5 maanden, 230 blogposts, bijna 100.000 bezoeken en 3 klachten (van vrouwen) verder. Een goed begin dus! In deze post blikken we terug en kijken we vooruit.

Gek op lijstjes

In de afgelopen maanden blogden we over broekzakbioscopen, kofferbakdecibels, voerboten, bierbrengende koelkasten, V8-barbecues, zingende bliksem, hovercrafts bouwen, de eerste digitale camera, over-het-kanaal-vliegende modelvliegtuigen, het meest nutteloze apparaat ooit, koken op je motorblok en nog veel meer.

In deze tijd van het jaar zijn we gek op lijstjes en daarin blijven wij niet achter. We vinden het erg gaaf om te zien dat er maar liefst twee Blog ’t Zelf-posts in de top 5 van populaire artikelen staan! Door mancavers geschreven, oftewel door jullie. Het komende jaar zien we jullie elektronica- en techniekprojecten graag tegemoet! Als je met iets gaafs bezig bent, dan is Mancave je podium. Hier de Mancave-top 5 van 2010 (het aantal views is afgerond op honderdtallen):

5: Maak een bovenleiding naar Nederlands voorbeeld
(Blog ’t Zelf van Wersitime, 19 november):  6.300 views

4: Maak je eigen horror-kerstman-animatronic
(Blog ’t Zelf van RobertJacobs, 9 december): 6.900 views

3: Bouw je eigen hovercraft
(Jozua, 22 juli): 9.800 views

2: Fietsen zonder ketting
(Marc, 3 oktober): 12.000 views

1: Geheime Garage
(Edward, 13 december): 12.300 views

Wat vindt de blogger?

Hoe hebben de schrijvers het tot nu toe eigenlijk ervaren om te bloggen op Mancave?

David: “Dankzij Mancave let ik nu veel meer op coole gadgets en doe-het-zelf projecten die voorbij komen. Elke blogpost bevat wel iets om enthousiast over te worden. Goed om te zien dat onze lezers dit ook zo ervaren!”

Marc: “Ik ben zelf het liefste met muziek bezig. Andere onderwerpen konden me niet boeien. Mancave heeft wat dat betreft een wereld voor me geopend. Van Jackass-achtige stunts met zelfgemaakte machines tot gebruiksvoorwerpen waar je echt iets aan hebt. Het is allemaal even leuk. Ik word er zelfs op aangesproken. Voor mij is het duidelijk: Mancavemannen begrijpen elkaar.”

Mieke: “Na een half jaartje Mancave weet ik één ding zeker: elektronicaliefhebbers hebben humor! En al schrijvende leer ik (vrouw = a-techneut) van alles over de wereld van gadgets, DIY’s en superoverbodige-maar-net-zo-coole maaksels van hobbyisten. Doet het erg goed in gesprek met elke willekeurige man:-)”

Edward: Het is heel inspirerend om je iedere week weer in nieuwe onderwerpen te verdiepen. Over sommige doe-het-zelfprojecten heb je wel eens nagedacht: dat en dat zou gaaf zijn om te doen, maar zou het ook lukken? Kan ik het zelf ook? Bij andere items heb je zelf nog nooit stilgestaan. Maar als je dan wat research doet zie je dat er al zoveel geweldige, bizarre, groteske, grappige en mislukte projecten zijn ondernomen! Tijd om in het nieuwe jaar ook eens iets spectaculairs in m’n mancave te creëren. Ik ben nu alvast bezig met plannen om de hele zolderverdieping tot kantoor annex mancave om te bouwen, dus dat komt vast wel goed.

Carlo: “Bloggen op Mancave is geweldig. Je mag onderwerpen doorgronden waar je soms (nog) geen snars van afweet, en daar in een komisch stuk tekst verslag van doen, de draak mee steken, of lezers oproepen zélf met ideeën te komen. En wat is die wereld van zotte gadgets groot, en wat bedenken die liefhebbers uitzinnige variaties!”

Jozua: “Ik hoorde laatst een vrouw zeggen over haar vriend: ‘Heel gek, maar sinds M ons schuurtje heeft omgebouwd tot drumhok, zit hij een stuk beter in zijn vel. Ineens loopt hij de hele dag te neuriën. Wat me wel een beetje verbaast is dat ik er nu helemaal niet meer mag komen en niets meer mag aanraken terwijl het altijd ons schuurtje was.’ Toen dacht ik: Ja, dat is dus een mancave. Sinds ik voor dit blog schrijf ben ik me bewust van de noodzaak van zo’n cave. Ik had hem al, maar nu weet ik ook waarom ik zo gelukkig ben.”

Mancave 2011

Ook in 2011 is Mancave hét online platform om jouw elektronica- en techniekprojecten te delen met een grote groep liefhebbers. Heb je tips over gave projecten, scoops of events, die je terug wilt zien op Mancave? Tip de redactie!
Wat zijn we nog meer van plan het komende jaar?

  • We gaan voor je  achter de schermen! Wil je bijvoorbeeld weten hoe een achtbaan in Walibi World werkt, wat er komt kijken bij een stadionconcert of hoe men te werk gaat in een professionele gamestudio? Vraag het ons (via Twitter, Facebook, Hyves of email) en wij zoeken het voor je uit!
  • We maken wel artikelen over allerlei toffe mancave-projecten, maar kunnen we er zelf ook wat van? Daar gaan we allemaal achter komen, want de redactie gaat zelf aan de slag! Bereid je vast voor op een paar mooie fails van ondergetekende.
  • We gaan nog veel meer uitpakken met giveaways, waarbij we keuze hebben uit de meer dan 100.000 artikelen van onze Conrad-vrienden. Waar zou jij voor bloggen, retweeten of taggen? Check de Conrad-site en laat het ons weten!

En denk eraan: voortaan heet jouw eigen mannenruimte in huis je mancave. We gaan er voor zorgen dat de mancave een begrip wordt in Nederland. Dit jaar is het nog niet gelukt, maar volgend jaar zorgen we dat het woord “mancave” in de Dikke Van Dale wordt opgenomen! Help mee en spread the word:-)

In 2011 wordt het voor heel Nederland duidelijk: Elke man verdient een cave!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!