eigen muziekspeler

Goed. Niemand heeft nog een ‘muziekspeler’ nodig. Dat kan op elke smartphone. Wat zeggen we? Zelfs op een dumbphone. Maar echt cool is dat niet. Wat wél cool is, is je eigen muziekspeler maken. Zeg nou zelf: dat klinkt tot veel lekkerder?

Mancave-mannen maken hun muziekspeler gewoon lekker zelf. De enige dingen die je nodig hebt zijn een LinkIt One-ontwikkelboard, externe batterij voor de nodige juice, een SD-kaartje, een SD-kaartlezer en een koptelefoontje. Aan de slag, muziekliefhebbende mannen! Er zijn slechts zeven simpele stappen te gaan voordat je jouw favoriete muziek op je eigen muziekspeler luistert.

Stap 1: de LinkIt One-muziekspeler

De LinkIt One is een ontwikkelboard waar je alle kanten mee op kunt qua verbindingen. De pin-out is vergelijkbaar met die van Arduino-boards. En veel meer dan dit platform heb je eigenlijk niet nodig voor een vlekkeloos werkende muziekspeler. Nog eventjes wachten en dan is dit ultieme ontwikkelboard ook weer via conrad.nl leverbaar. Koop dan ook meteen die andere onderdelen: de batterij, de SD-kaart, de SD-kaartlezer en een koptelefoontje. Nou ja, dat laatste heb je waarschijnlijk nog wel ergens liggen.

Stap 2: kopieer je muziek naar je SD-kaart

Inderdaad, zo eenvoudig is het. Bij stap 2 gaan we al over tot het kopiëren van je lievelingsmuziek. Gebruik daarvoor de SD-kaartlezer (of plug je SD-kaart in de daarvoor bestemde opening op je computer). Let er wel op dat je nummers namen hebben die je even moet onthouden of noteren.

Stap 3: de code

Gebruik het volgende stukje eenvoudige code om je LinkIt One voor te bereiden op jouw muziek. Verander de naam ‘jouwmuziek.mp3’ in de naam van je muzieknummer(s) op je SD-kaart.

void setup() {

LSD.begin();

}

void loop()

{ LAudio.setVolume(5);

LAudio.playFile(storageSD, “jouwmuziek.mp3″);

}

Stap 4: stop je SD-kaart in je board

Druk je kaartje in de connector voor de SD-kaart op je LinkIt One-board.

Stap 5: plug je koptelefoon in

Plug je oortjes of je koptelefoon in de aansluiting op het ontwikkelboard (die is standaard ook al aanwezig).

Stap 6: sluit de batterij aan

Voor een draagbare muziekspeler sluit je de externe batterij op je LinkIt One aan. Branden de ledjes op je board? Dan werkt het!

Stap 7: geniet van de muziek!

Luister naar je muziek. Gebeurt er niks? Dan heb je waarschijnlijk een foutje gemaakt met de bestandsnamen van de muziek in je code.

Je kunt er zelf ook nog iets mooiers van maken, natuurlijk!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .