zelfbouw mp3spelerNou, dit is ’m dan. Je nieuwe mp3-speler. Toegegeven, hij ziet er misschien niet zo slick uit als je iPod. Maar is het niet véél vetter om je eigen muziek ook op je eigenhandig gebouwde speler te beluisteren?

Met de bouwpakketten van Velleman (de Belgische groothandelaar en ontwikkelaar van elektronica) zet je het basispakket óf uitgebreide pakket met RF-ontvanger, een LCD-display én een vierkanaals afstandsbediening helemaal zelf in elkaar.

Waar bouw jij je mp3-speler in?

Naast dat dit een tof project is voor iedere elektronicafanaat die ook van muziek houdt, heeft dit pakket nog een groot voordeel. Omdat je het zelf bouwt, kun je er bijvoorbeeld gemakkelijk een échte jukebox (met natuurlijk veel licht, geluid, toeters en bellen) van maken.

DIY-mp3-jukebox

Of een muziekinstallatie voor op je veranda, balkon of in de tuin. Of een verborgen geluidsinstallatie in je mancave, waar je met behulp van de afstandsbediening je favoriete muziek uit de muur tovert. En wat denk je ervan om je eigen mp3-speler in je oude NES(-controller) in te bouwen?

NES-MP3-Player

Je ziet ‘t. De mogelijkheden zijn aan jou. Met deze Velleman K8095 koop je de basis en de rest doe je lekker zelf. Wordt ‘ie waarschijnlijk nog mooier dan zo’n iPod. Er zijn trouwens slimme Chinezen die van hun iPod een iPhone maken, maar da’s een ander verhaal. Het optionele LCD-scherm is compatibel met ID3-tag. Zo verschijnt de data van je muziek (naam van de artiest, titel en jaar van uitgave van het album) over 2 regels van elk 16 karakters. De muziek speel je af van de bijgeleverde SD-kaart van 4 GB (inbegrepen bij zowel het standaard- als het uitgebreide pakket), die je vanzelfsprekend gemakkelijk volpompt met muziek vanaf je pc.

Hoge kwaliteit

En de kwaliteit? Maak je daar maar geen zorgen over. Hiermee heb je een volwaardige mp3-speler van hoge kwaliteit in handen (mits je ’m wel even goed in elkaar zet). Je kunt de volgende functies gebruiken: afspelen en pauzeren, volgende nummer, vorige nummer, een instelbaar volume en het afspelen van willekeurige songs (shuffle). Ook beschikt het bouwpakket over een geïntegreerde versterker en uitgangen voor een hoofdtelefoon en luidsprekers.

Hoe ziet jouw ideale mp3-speler eruit?

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .