Wifijammer

Wanneer je draadloos verbinding maakt met internet, zie je tegenwoordig vaker wel dan niet een massa draadloze netwerken. Vroeger kon je dan nog weleens met eentje verbinden om gratis van het internet van de buurman gebruik te maken, maar tegenwoordig worden al die routers en mediaboxen standaard goed beveiligd geleverd. Daarom gooien we het over een andere boeg: het draadloze internet van je buren verstoren met een zelfgemaakte wifi-jammer.

Helaas is gratis meesurfen op de rekening van de buurman er niet meer bij (of je moet daarover toevallig afspraken hebben gemaakt). Blijft over: het verstoren van het wifi-signaal, gewoon omdat het kan. Kinderachtig? Inderdaad, maar wel leuk. En best handig als je een feestje hebt. Zit iedereen tenminste niet de hele tijd op z’n WhatsApp of Facebook te loeren en hebben ze weer gewoon aandacht voor jou!

Kopen…

Wifi-jammers mogen hier niet verkocht worden, want communicatienetwerken verstoren is niet toegestaan. Maar internet zou internet niet zijn als je er gewoon eentje uit bijvoorbeeld Italië kunt halen. Blokkeert niet alleen wifi maar ook gsm- en 3G-verbindingen.

…of zelf maken

Wel een beetje veel geld voor een ‘geintje’. En een echte man bouwt er natuurlijk ook gewoon zelf eentje. Even googelen en je staat op talloze tips en trucs. Van sommige weet je bijna bij voorbaat dat ze niet gaan werken, zoals de oplossing in het onderstaande filmpje.

Ben je eigenwijs, dan staat het je vrij om het zelf te proberen. En laat het ons weten als het je wél is gelukt.

Een wifi-jammer gemaakt van een onderdeel van een digitale camera: ‘Neem hem mee naar Starbucks en geniet ervan hoe de hipsters in woede ontsteken’

Lukt het jou?

Dat het niet zo simpel is als hierboven wordt gesuggereerd (ja, je kunt wel interferentie op 2,4 Ghz veroorzaken, maar dat is toch wat anders dan een serieuze wifi-blokker waarmee je de buurman offline haalt), wil niet zeggen dat het onmogelijk is. In dit filmpje pakken ze het professioneler aan:

Heb jij een goed werkende jammer gebouwd? Zet ‘m even uit en stuur ons een mailtje.

O ja, Mancave is natuurlijk niet verantwoordelijk voor jouw mogelijk illegale activiteiten. En we moedigen je zeker nergens toe aan. Dat het effe gezegd is, hè?

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .