autoruit-ijs -  IJskrabber wordt overbodig

Over een ding zijn we het allemaal eens: je autoruiten krabben zuigt. Koude handen (ook al draag je handschoenen), sneeuw en ijs op je schoenen en broek en met een beetje pech (lees condensvorming) zijn je ramen ook nog eens aan de binnenkant bevroren. Dat is gewoon geen goed begin van je dag. IJskrabber wordt overbodig. Check het hier.

Dat moet sneller kunnen, hebben enkele doorgewinterde overwinteraars bedacht. En als het sneller kan, moet het ook praktischer kunnen. En dat klopt. Onlangs hebben we een bericht gepost over je eigen vlammenwerper maken. Dat is een van de vele manieren om je raam van ijs te ontdoen. En van je lak.

Hoeft niet altijd stoer te zijn

Dan zijn de volgende opties (van Ehow.com) een stuk veiliger. Je pakt een deel water, drie deel azijn, vult er een plantenspuit mee en je sproeit het ijs weg. Althans, het moet wel even inwerken. Kun je terwijl je wacht mooi nog een kop koffie drinken. Klinkt niet bepaald spannend of stoer (en je auto zal er ook niet bepaald lekkerder van gaan ruiken), maar het schijnt te werken.

Leegsproeien

Heb je ’s ochtends veel tijd dan kun je het volgende proberen. Je mikt een deel warm water plus antivries-ramenspray in de ruitenvloeistoftank van je auto. Deze sproei je helemaal leeg tegen je voorruit. Kun je hem daarna weer bijvullen met reguliere vloeistof.  Check de site voor de complete werkwijze.

De mannenmanier

Teveel gedoe? Vraag in dat geval je werkloze buurman. Geef hem vijf euro en een blikje Schultenbrau en laat hem je ramen krabben. Heb je haast? Doe dan het volgende (niet geheel zonder risico): vul een emmer met net niet kokend water en gooi het over je voorruit. Óf je ruit bezwijkt onder de hitte, óf het ijs smelt als sneeuw onder de zon. Nog een tip over hoe het niet moet? Check de video.

Heb jij een betere manier om je auto ijsvrij te maken? Deel het met ons. Wij zijn het krabben zat!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!