Instructies voor het installeren van een tap

Een tap installeren doe je zo! We zijn bezig met een eigen bar, want dat hoort natuurlijk in een mancave. In deel 1 hebben wij het frame gemaakt van de bar, gemaakt van pallets. De pallets hadden we nog liggen na de Bright Day van 2017. In deze aflevering gaan we de bar verder af maken met een tapinstallatie van Tapclean.nl. De installatie die wij maken noem je een kegerator, wat betekent dat je de gehele fust koelt.

Tapclean heeft precies deze tapinstallatie ook op de website en daar onze naam aan gehangen (dat kunnen we zeker waarderen). De tap vindt je hier.

Om alles te leren over het instellen van een tapinstallatie, bekijk even de video bovenaan.

Waar moet je rekening mee houden?

Ten eerste zou ik zeggen: bekijk onze video om een idee te krijgen van het bouwen van een tap. Het is namelijk niet zo moeilijk, maar het is makkelijker om het te laten zien dan om uit te leggen. Sowieso is het belangrijk dat je de juiste koppeling koopt voor je vat bier. Elk vat bier heeft namelijk een ander koppelstuk.

Een ander ding om rekening mee te houden is de lengte van de buizen van de koelkast naar de tap. Omdat we een kegerator maken, is het fust met bier gekoeld, maar de leiding verder niet. Dus des te langer de leiding is van de koelkast naar je tap, des te lauwer je bier wordt. Bij ons zit de tap vrijwel direct aan de zijkant van de koelkast erboven, zodat de leiding lekker kort is.

Tips?

Gebruik kleine fustjes en zorg dat ze niet te lang open in de koelkast staan. Sluit de tap ook altijd af en spoel de leidingen met water door, om ervoor te zorgen dat er geen schimmel of bacteriën komen. Zorg ervoor dat je een geopende fust gewoon binnen een maand wel hebt opgedronken. Nodig dus maar vast wat vrienden uit!

 

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .