USB-lader-e-bike

Jullie, beste mede-Mancavers, weten nog wel eens wat. Dat is alleen al te zien aan de vele toffe projecten waar jullie mee bezig zijn. We zouden dan ook geen beter publiek kunnen bedenken voor Guus om de volgende vraag aan te stellen: “Hoe bouw ik een USB-lader in m’n E-bike?”

“In het afgelopen jaar heb ik een e-bike gekocht (Spiked Cycles). Deze fiets bevalt me super. Nu heb ik op mijn stuur een bevestiging voor mijn smartphone gemaakt. Maar ja, de huidige generatie smartphones raken nogal snel zonder stroom. Zeker als je bijvoorbeeld GPS gebruikt. Mijn idee is nu om een schakeling te plaatsen tussen de batterij en een USB-contra-plug zodat ik mijn smartphone kan voeden met mijn batterij van mijn e-bike.

De batterij van e-bike is die van Suntour (Hesc, LI-ion accu • 36V . 9.0AH (CGR18650CG cells usage 10S4P)).

Control device

Hierbij zit een controldevice. Deze heb ik ook open gemaakt (zie ook de foto’s). Eigenlijk zou ik hier ergens een aansluiting willen vinden die ik kan gebruikten. Dan misschien wat componenten er tussen en dan een USB-contra-stekker. Maar goed. Ik ben misschien wel handig, maar ik weet zo 1 2 3 niet hoe ik dit kan realiseren. Ik heb het overigens ook aan de leverancier gevraagd, die geeft aan het wellicht in de toekomst te voorzien. Maar nu wil ik eigenlijk voeding hebben voor mijn phone.

Weten jullie misschien hoe ik dit voor elkaar zou kunnen krijgen?”

Help je Mancave-broeder

Wat zou jij voor componenten, printplaat etc. gebruiken? Heb je een compleet schema waar Guus mee te werk kan gaan? Deel je kennis en/of ideeën en help je Mancave-broeder! Alle tips, groot of klein, zijn welkom. De comments zijn voor jou.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!