Alex bygrave

Het is zomer, warm weer, oftewel…. Hoog tijd om elkaar weer te lijf te gaan met een waterpistool. Nou heb je waterpistolen en waterpistolen. Dit hier is een water-machinegeweer! Alex Bygrave bouwde deze Gatling gun op water. Oke, het kostte hem “slechts” 50 uur om ‘m in elkaar te zetten, maar dan heb je ook wat. Probeer die maar eens te ontwijken.

Dit geweer heeft een tank van 10 (!) liter water en een bereik van 12 meter. En hoewel het ontwerp heel ingenieus in elkaar zit, zijn de onderdelen juist simpel gehouden. Deze vind je allemaal in de bouwmarkt op de hoek. Onderdelen die je sowieso nodig hebt, zijn:

  • een aantal koperen en PVC-buizen
  • doppen van frisdrankflessen
  • 2 brandblussers
  • een 12 V accu
  • een handvat van een wandelstok
  • een ruiterwisser-motor
  • en heel veel modelleer-kunststof, zoals Gorilla Plastic

Ruitenwissers

De pomp van de machinegeweer bestaat uit een ruitenwisser-motor van een Londense taxi. Maar een willekeurig andere ruitenwisser-motor zal ook beslist goed zijn dienst doen. Deze zorgt voor de roterende beweging. Het handvat van de wandelstok maakt de pomp compleet. Alles wordt aan elkaar bevestigd met modelleer-kunststof.

afstand waterpistool

Water of kleurstof

De twee brandblussers onder druk zorgen ervoor dat het water die lange afstand aflegt. Bygrave zelf had meerdere vaten met verschillende kleurstoffen tot zijn beschikking. Ik voorzie een geheel nieuwe spelvariant voor paintball!

http://www.youtube.com/watch?v=R013ubbXVtI

Hoewel het ding volgens de bouwer een ton weegt, werkt ie wel awesome. Dus kom op! Wie maakt ‘m ook en gaat hiermee het buurtgevecht aan?

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .