Blowen is doodzonde. Vanwege de duizenden – potentieel bruikbare – hersencellen die er naar verluidt het loodje bij leggen? Nee, omdat alle hennep die je oprookt gebruikt had kunnen worden voor het redden van onze kwakkelende aarde! Hennep is namelijk dé duurzame grondstof van de 21e eeuw. Dus doof die joint en bouw er iets moois van. Een auto bijvoorbeeld.

Dat deed Henry Ford al in 1941. Hij versterkte het plastic voor zijn auto’s met hennep en creëerde zo een soort supermateriaal. Lichter dan staal, maar veel sterker. Het kon tien keer meer impact verdragen, zonder ook maar een deukje op te lopen. Helaas werd het verbouwen van hennep al snel illegaal in de United States en kon Ford de balen inpakken. Grote vraag: waarom zou je als overheid een product illegaal verklaren, als het overduidelijk zo veel te bieden heeft? En zoals zo vaak met Amerika is het antwoord: olie.

Hennep-diesel

Dr. Rudolf Diesel – de enige echte uitvinder van de dieselmotor – gebruikte in 1895 al een plantaardige olie in zijn auto. Dat werkte destijds prima en dat doet het nog steeds. Sterker nog: je dieselauto heeft geen enkele aanpassing nodig om op biodiesel te rijden. Nog een paar voordelen van dit gevaarlijke goedje, dat de dure aardolie op termijn wel eens kan verslaan:

  • gooi biodiesel in je auto en in plaats van uitlaatgassen ruik je hennep, popcorn of patat (afhankelijk van het soort biodiesel dat je gebruikt);
  • biodiesel kan de levensduur van je dieselmotor verlengen, want het smeert de motor beter dan aardolie;
  • het is veilig in gebruik en transport, even biologisch afbreekbaar als suiker en tien keer minder giftig dan tafelzout.

Onvoorstelbaar? Geloof ons maar niet op de blauwe ogen en lees het zelf.

Koop een Bugatti Veyron voor het milieu

De Nederlandse vaandeldrager op het gebied van duurzame hennepproducten is HempFlax. Voordat je nou direct naar Oude Pekela rijdt om hun velden te plunderen: er zit maximaal 0,2% THC in. Zij leveren geperste hennepvezels aan allerlei producenten, die de vezels in onder andere autodeuren en dashboards verwerken. En gelukkig voor ons zijn de auto’s met henneponderdelen niet zo afzichtelijk als het gemiddelde elektrische karretje. Draag jouw steentje bij aan het milieu met een duurzame Bugatti Veyron, Jaguar CX-75 of BMW 5 serie!

Roddel en achterklap

Hennep is gewoon een fantastisch product, waar we hopelijk nog veel van gaan horen. Intussen wordt het gelukkig ook nog gebruikt om stoned te worden en niet door de minsten. Marihuana is een hip and happening celebrity drug, zo blijkt maar weer. Maar wanneer springt één van die sterren nou op de barricades voor duurzame hennepproducten? Brad Pitt bijvoorbeeld, die groot liefhebber is èn tijd zat heeft als Angelina weer eens op pad is voor de Verenigde Naties.

DIY Biodiesel

En als laatste: het recept voor biodiesel. Wij zouden Mancave niet zijn zonder een DIY, helemaal omdat het echt gevaarlijk is en zeker geen ‘weekend project’, volgens de uitleg op de site. Maar in die tekst is duidelijk gerotzooid door een vertaalmachine, dus trek je van de waarschuwingen maar niks aan J.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *