mancave

Oké, inmiddels hebben we je er ongetwijfeld van overtuigd dat elke man een cave verdient. Maar wat nou als je er één wilt bouwen en niet weet waar, hoe en waarmee? Gelukkig hebben ze er in de US al wat meer ervaring mee. WikiHow legt het heel handig en overzichtelijk uit, inclusief een superinformatief filmpje. We vatten het voor je samen.

Natuurlijk is er niet één simpel recept voor het maken van een mancave. Dat is maar goed ook, want anders zouden ze er allemaal hetzelfde uitzien, terwijl het juist de bedoeling is dat het jouw eigen domein wordt. Dat neemt niet weg dat er wel een paar dingen zijn waar je altijd op moet letten. Met de volgende zes stappen moet het helemaal goedkomen.

1. Kies een ruimte

In principe kan elke kamer worden omgetoverd tot mancave, zolang hij maar nergens anders voor gebruikt wordt. Geen geschikte ruimte in of rond je huis? Bouw dan een mobiele mancave, een nieuw tuinhuisje of graaf een kelder uit.

2. Onderhandel

Het hebben van een mancave kan tot discussie leiden met je vrouw of vriendin. De kans is groot dat zij er iets voor terug wil, bijvoorbeeld haar eigen womancave in de vorm van een naaiatelier, sauna of inloopkast. Ga hier zoveel mogelijk in mee om de lieve vrede te bewaren, dan krijg je er ook een hoop voor terug. Hou het echter wel strikt gescheiden van de mancave; die is enkel en alleen van de man en daar moet niemand anders zich mee bemoeien.

mancave2

Het kan zijn dat je vriendin haar eigen ‘womancave’ wil, in ruil voor je mancave.

3. Bepaal het uiterlijk

Hou de looks van je cave zo simpel mogelijk zodat je toffe spullen er beter in opvallen. De kans is groot dat de kamer waar je je mancave in maakt voorheen één of ander sfeerloos hok was, dus geef de muren wel een kleurtje waar je je prettig bij voelt. Voor inspiratie kun je ook altijd foto’s bekijken van bestaande mancaves.

4. Kies de inhoud

Bedenk goed wat je met je mancave wilt. Sommigen willen lekker klussen, terwijl anderen liever gamen of muziek luisteren. Wat echter in geen enkele mancave mag ontbreken: een koelkast (liefst met bar) voor koude biertjes, een flatscreen (hoe groter hoe beter) en zoveel mogelijk comfortabele stoelen (zodat ook je vrienden kunnen langskomen).

mancave3

Een goedgevulde koelkast mag in geen enkele mancave ontbreken.

5. Blijf fit

Een mancave draait niet alleen om lol. Reserveer ook wat ruimte voor halters of andere fitnessapparaten om gespierd en mannelijk te blijven.

fitness-home

6. Zorg voor leesmateriaal en gadgets

Waar je mannenhobbyruimte ook voor bedoeld is, het is altijd goed om tussendoor even snel iets te kunnen grijpen om te lezen of mee te klooien.

Nu heb je alle tools in handen die je nodig hebt voor het maken van een mancave. WikiHow plaatst echter nog één opmerking, die wij ook niet achterwege willen laten: het gedrag dat ontstaat door het hebben van een mancave kan voor spanningen zorgen. Van ons mag je elk vrij moment dat je hebt erin doorbrengen, maar de ruzies thuis, die je dan ongetwijfeld krijgt, mag je ook zelf uitvechten. Dat gezegd hebbende: veel bouw- klus en hobbyplezier!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *