Final

Komt jouw autoradio uit het zwarte gat tussen CD-spelers en MP3? Bouw dan zelf een aux poort in en je bent niet langer overgeleverd aan een schijfje of radiostation. Deze DIY hack is alles wat een hack moet zijn. Slim, goedkoop (minder dan 2 euro), niet te moeilijk, maar ook niet zo simpel dat een uitleg overbodig is. Ja mannen, vandaag is de dag dat je van je crappy autoradio gaat houden!

Play!

Het enige nadeel van de hack (ondervonden wij aan den lijve): hij werkt niet op elk type autoradio. Wat je sowieso nodig hebt is een radio/CD-speler met output voor een CD-wisselaar, die je bereid bent te slopen. Gaat alles tits up, dan kun je alsnog voor vrij weinig een nieuwe autoradio met een prima rating scoren . Lukt het wel, dan heb je een goede reden voor een road trip! Zo werkt het (met dank aan Esplodies voor idee en uitleg):

WeerstandjeW
Plug een CD-ROM audiokabel via een weerstandje in de CD changer-poort
van de CD speler;

AUX-portW
Verbind deze met een AUX-plug;

Gaatje-BorenW
Boor een klein gaatje in het frontje van je autoradio;

Kabels-wegwerkenW
Werk de kabels netjes weg.

Optie 2: solderen en een silent CD

Ook de enthousiaste reacties op de hack van Esplodies zijn de moeite waard ; je vindt er nog meer tips en goeie ideeën. Biojellywobbles: ‘The soldering was a bit fiddly with such small contacts, but it was doable with a lot of trial and error.’ Hij kan nu een CD’tje aanzwengelen en daarna de MP3 inpluggen, zodat AUX voorrang krijgt op het signaal van de CD-speler. Bijkomend voordeel: de bediening van het volume op het stuur werkt nog steeds! En wil je een keer een CD luisteren? Ook geen probleem, want beide audiobronnen bestaan naast elkaar. Draai gewoon de CD die je wilt horen. Gebruik een ‘silent CD’ om MP3’tjes te kunnen beluisteren. Gewoon een CD’tje met stille tracks branden en je nieuwe MP3-speler met CD optie is good to go!

We vonden deze howto van 02insight, die hetzelfde idee had.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .