Gijs' DIY boombox

De laatste tijd zijn er op Mancave weer de nodige DIY-boomboxen en kratradio’s verschenen, en jullie bouwlust is nog niet ten einde! Ook Gijs maakte een mooi exemplaar, en laat in deze blogpost aan ons weten hoe hij daarbij te werk ging.

“Luisteren naar muziek door middel van een boombox of bluetooth-speakertje is natuurlijk leuk, maar er gaat niks boven flink wat herrie uit je eigen creatie. Een voordeel is dan ook nog dat je weet hoe hij in mekaar zit. In principe heb je alleen maar een paar speakers, een versterker en een accu nodig, maar je kunt ook wat verder gaan. Mijn creatie bevat een loodgel accuutje, een accusafechip, een acculader, een voeding, een autoradio en een paar speakers. Meer komt er niet bij kijken.

GijsBoombox2

Ik kwam op het idee omdat ik de zelfgemaakte kistjesherrie al eerder had gezien en het me leek leuk om er zelf een te maken. Dus ben ik naar de sloop gefietst en heb daar een autoradio en een paar speakers gehaald. De rest van het spul heb ik via het internet besteld. De kist van 20x20x40 heb ik zelf gemaakt van wat hout dat ik nog thuis had liggen. Dat heb ik gelakt en er bolhoeken, een handvat en een schotel met aansluitingen op gezet. Maar je kan natuurlijk ook een bestaand kistje of koffer gebruiken: de mogelijkheden zijn eindeloos!

GijsBoombox3

Ik ben er zelf erg blij mee hoop dat jullie ook een beetje geïnspireerd zijn om er zelf een in elkaar te knutselen. Veel succes!”

Vind je dit een gaaf project? Laat het Gijs weten; klik op “like/vind ik leuk” en geef ‘m een G+je! De blog-het-zelver van het project met de meeste likes/plusjes wint €50,- Conrad-shoptegoed.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *