illusie met een platenspeler

De achteruitdraaiende langspeelplaat is bekend. Wie heeft er vroeger geen naalden vernield met het achteruit afspelen van z’n LP’s, hopend op een of ander cool demonisch bericht uit de hel? Ik zweer dat ik Piece of Mind van Iron Maiden ooit achterwaarts heb horen grommen als een beest.

In de categorie ‘hoe kom je erop?’ hebben we het volgende gevonden. En ook zonder ‘stimulerende’ middelen raadselachtig. De bedenker van deze illusie – Brusspup heet hij – moet zich haast kapot verveeld hebben, anders kan ik me niet voorstellen waar hij het idee vond om van zijn platenspeler een animatie-machine te maken.

Verbluffend

Maar hij heeft nog meer in petto. Liefst 160 video’s heeft Brusspup op z’n YouTube channel gepost. Voer voor illusieverslaafden. Onze YouTube-vriend speelt met de natuurwetten, of beter gezegd hij maakt ons wijs dat hij speelt met de natuurwetten. Of zoiets. In elk geval heeft hij een aantal verbluffende video’s gepost. Check ook deze, MC Escher is er niets bij:

Jouw breinbreker

Je ziet het, veel geld investeren in dure materialen is niet nodig. Het gaat om het goede idee, een platenspeler, een beetje knutselwerk en spullen die je voorhanden hebt. Een beetje wiskundig en natuurkundig inzicht komt volgens mij ook wel van pas. Brusspup geeft je dé formule om aan de slag te gaan: “rpm +

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .