Wanneer de dagen langer en warmer worden verlaat de gemiddelde man graag zijn grot om, met een koel biertje in zijn klauwen, van de zon te genieten. Heerlijk zonnestralen absorberen met je bierbuik, of wasbord. Buitengewoon aangenaam, maar natuurlijk kun je ook iets anders, lees nuttiger, met de kracht van de zon doen.  

loesje

Zonne-energie is goedkoop, altijd voorhanden en voor vele doeleinden te gebruiken. Met onderstaande DIY-projecten maak je gebruik van deze, mooie, schone kracht:

De zonne-oven

FEGDPBHGYGF8GYE.MEDIUM

Een kippetje braden zonder in je keuken de oven aan te zetten? Het kan met deze duurzame DIY-oven. Gemaakt van gerecycled materiaal bereikt hij hoge temperaturen: volgens de maker zelfs in de winterzon rond de 170 graden Celsius! Dat is nog eens heet.

Een solar-vliegtuig

FE0YUKYHH2VZI61.MEDIUM

Zin in een groter en meer uitdagend project? Bouw dan een vliegtuig aangedreven op zonne-energie. Klik hier om instructies te kunnen lezen. Het kost wat tijd, moeite en kennis om dit te creëren, maar na afloop kun je al je vrienden de ogen uitsteken met een zeer tof resultaat. Als je knap genoeg bent om het te maken tenminste.

Gezellige zon-energie oplader

FVO9CA6H5405XHJ.LARGE

Wil je met je project ook je partner tevredenstellen? Bouw dan deze leuke mobiele telefoon oplader. Een mooi design, die ook nog eens de accu van je telefoon duurzaam van stroom voorziet.

Pot met vuurvliegjes

giphy

En nee, dit zijn geen levende vuurvliegjes. Bij dit project wordt een vervangende deksel voor een jampot gecreëerd. Een solarcel zal gedurende de dag twee AAA batterijen opladen, die wanneer de schakelaar wordt omgezet twee Candle LED’s activeren. Een leuk en goedkoop DIY-project!

De mensen-of dieren- opmerker

F3I54ENID2XAOBK.LARGE

In de Lage Landen zul je niet snel last hebben van beren in je tuin. Andere ongenodigde gasten, denk aan de hond van je buren of misschien wel je schoonmoeder, wil je echter niet in je tuin. Dit project zal je gasten niet wegjagen, maar geeft je wel een voorsprong. Zodat je je tijdelijk kunt terug trekken in je mancave.  Ingebouwde zoemers en licht zullen je waarschuwen wanneer er beweging in je tuin wordt gedetecteerd.  En dit alles door zonne-energie van stroom voorzien.

Wij bij Mancave zijn benieuwd naar jouw DIY projecten in de zon!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!