gamen op je oscilloscoopWe lieten je al eens zien hoe je zelf een oscilloscoop kunt bouwen. Heb je onderhand genoeg van de groene golfjes op je oscilloscoop, dan kan je er ook een geinige game op doen.

Er is nogal wat discussie over wie de allereerste video game heeft gemaakt. Willian A. Higinbotham was er in ieder geval vroeg bij met Tennis for Two. Hij programmeerde het op een analoge computer in 1958. Een spel dat je met z’n tweeën kunt spelen op een… juist ja, een oscilloscoop.

De beste man heeft nooit de bedoeling gehad het spel op de markt te brengen. Hij maakte het puur voor de fun. Leuk entertainment voor zo’n gaapverwekkende open dag van de Brookhaven National Laboratory waar hij werkte.

Ook is het leuk om bijvoorbeeld Tetris op een oscilloscoop te spelen, compleet met toffe Oscilloscoopmuziek:

Lars Ole Pontoppidan maakte dit spel zelf en doopte het Scopetris. Op zijn weblog beschrijft hij hoe hij te werk ging.

Onlangs schreven we al over hoe je een analoge multimeter ombouwt tot klok. Zoiets kan natuurlijk ook met een oscilloscoop. Voor 35 dollar schaf je een complete ombouwkit aan. En dan heb je dit:

Duck Hunt dan weer minder geschikt voor de oscilloscoop. Met een puntje achter de vliegende kwakers aanzitten? Doe ons de Nintendo-versie met dat toffe pistool (NES zapper) maar.

Een gave lichtshow op z’n tijd is nooit weg.

Als echte mancaver wil je nu natuurlijk aan de slag om je oscilloscoop om te toveren tot een game console. Evil Mad Scientist Laboratories heeft een how-to voor je gemaakt, waarmee je de klassieke Tennis or Two kunt namaken. Als je ermee aan de slag gaat, blog ’t ook even op Mancave. Tot 1 januari 2011 kun je er €50,- shoptegoed bij Conrad mee winnen. Veel plezier!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!