fietsbioscoop apocalyptisch vermaak

In navolging van de apocalyptische actiefilm Mad Max: Fury Road presenteert Mancave een fietsbioscoop die je zelfs kan gebruiken als alle stroom is weggevallen na een nucleaire meltdown. Je moet even doortrappen, maar dat betekent ook ongegeneerd veel popcorn eten. De kilojoules verbrand je immers toch wel.

Stel: WOIII breekt uit en door atoombommen is de aarde verschroeid. Nadat de nucleaire regen is gaan liggen, kom je samen met andere overlevenden uit je schuilkelders kruipen om te kijken wat er  is overgebleven van je oude buurtje. Weinig, kom je tot de conclusie. Huizen plat. Geen groen meer. Zelfs nergens stroom. Het klinkt als een scene uit de videogame Fallout, en dat is het ook. Het eerste wat je op zo’n moment wilt doen is natuurlijk een filmpje kijken. Maar hoe doe je dat zonder stopcontact?

After-diner-dip

Bovenstaande is misschien wat cru gesteld. Een iets fijnere situatie is een warme zomerdag in een groen groen knollenland of een zonnig tafereel met vrienden in je achtertuin. De biertjes vloeien en de laatste steaks liggen te sissen op de Green Egg-barbecue. “Het enige wat nu nog mist, is een lekker filmpje”, roept een van je onverzadigbare vrienden tijdens zijn after-diner-dip. Terwijl de rest rozig is van de alcohol en het uitbuiken, duik jij je garage in om je fietsbioscoop te pakken.

fietsbioscoop gebruik

Skateboardwiel

Terwijl je die klagende klungel van zonet op het zadel hebt geparkeerd, vertel je hoe je de zelfgebouwde aandrijfbioscoop hebt gemaakt. (Had je die woordgrap door? Drive-in-bioscoop, aandrijfbioscoop, nou goed…) Je legt uit: “Ik heb een gewone fiets gepakt, er een A 24V 200W motor op gezet en een custom motoras van een skateboardwiel gemaakt. De motor heb ik op zo’n manier gemonteerd dat ik hem kan verlagen waardoor het skateboardwiel tegen het fietswiel aankomt. Als iemand begint te trappen begint het achterwiel – dat je met een standaard van de grond af moet laten komen – tegen het skateboardwiel aan te draaien. Et voila: zo wordt de motor aangedreven”, vertel je met een triomfantelijke grijns op je gezicht, terwijl je maat zich intussen in het zweet heeft gewerkt en Pulp Fiction net bij je favoriete scene is aangekomen.

motor

Variabele voltage

Intussen is er een geïnteresseerde blondine in bikini op je schoot komen zitten. Ze gooit haar haren sensueel achterover en zegt: “Vertel nog eens wat meer over je ‘cine-bike’.” (Ze is niet alleen mooi, ze spreekt zelfs een knap woordje Engels.) “Nou”, vervolg je je relaas, “de stroom die door de motor wordt opgewekt gaat door een regulator die de variabele voltage omzet naar een stabiel signaal. Dit signaal activeert twee Goal Zero Sherpa 100-lithiumbatterijen. Deze activeren het Optomo 750-projectorscherm en de speakers, en zorgen er bovendien voor dat de film blijft draaien, zelfs als er een fietserswissel plaatsvindt en er even niet wordt getrapt.”

Een blonde bikinibabe

Alternatieve doeleinden

“Sexy”, zegt de blondine die inmiddels met je haar begint te spelen. “Ik kan wel uren naar je blijven luisteren”, vervolgt ze. Die kans laat je natuurlijk niet liggen en je geeft nog een aantal alternatieve doeleinden van de fiets. “Je kunt er ook een oplaadstation voor mobiele telefoons van maken, of een krachtinstallatie, of een leuke promotietool…” De blondine pakt je smachtend beet en komt met haar volle lippen steeds dichter bij je mond… En dan word je wakker. Je opent je ogen en je bevindt je nog steeds in een schuilkelder, wachtend op het moment dat de nucleaire regen is neergedaald en jij met je fietsbioscoop de blits kunt maken. Kak.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .