FakeTV - bescherm je inboedel tegen inbrekers

In het kader van World Television Day komt Mancave vandaag met de FakeTV: een apparaatje dat lijkt op een werkende televisie. Stel: je gaat een gezellig avondje stappen met je vrienden en vrouwlief is ook weg. Dan wil je niet thuiskomen in een leeggeroofd huis. Daar helpt deze FakeTV je bij!

World Television Day is in het leven geroepen om het belang van de televisie als massamedium te benadrukken. En dat belang is er: niet alleen wat betreft informatievoorziening en ontspanning in je mancave, maar ook als anti-inbraaksysteem. Want het kenmerkende geflikker van een beeldbuis is over het algemeen toch hét teken dat er iemand thuis is, waardoor kwaadwillenden het waarschijnlijk wel zullen laten om gezellig met je inboedel aan de haal te gaan.

FakeTV

Maar als je niet thuis bent en toch de indruk wil wekken dat er iemand aanwezig is, wordt het aanhouden van je televisie al snel een onnodig stroomvretende hobby. Enter de FakeTV: een apparaatje dat een werkende televisie simuleert. Je zet hem aan en mensen buiten denken dat er iemand thuis is en televisie aan het kijken is. Daarmee kan voorkomen worden dat inbrekers hun slag gaan slaan in jouw huis (dat hopen we althans). Moet je natuurlijk wel je verlichting in huis aan laten staan, anders trapt niemand er in. Want er zijn weinig mensen die in het donker televisie kijken…

FakeTV2

Hoe werkt het?

De FakeTV heeft een aantal ingebouwde lichtdiodes die door de ingebouwde elektronica aan- of uitgezet worden. Doordat het systeem steeds willekeurig een kleurpatroon pakt, lijkt het alsof er een film speelt of dat je druk aan het zappen bent. Het ding is ook nog eens heel simpel op een schemerschakelaar aan te sluiten. Of met je home-automation mee te nemen.

Kan niet misgaan! Of toch wel? Laat hieronder in een reactie weten hoeveel vertrouwen je in dit systeem hebt!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *