Ennuigi: Super Mario Bros met emo-Luigi

Paddo’s eten, schildpadden uitmoorden, van kasteel naar kasteel gaan zonder ooit de prinses aan te treffen…wanneer je een beetje gaat nadenken over Super Mario Bros, is het eigenlijk maar een absurd spelletje. Dat vindt ook Luigi in deze geniale parodie.

Luigi is toch altijd een beetje het lulletje van Super Mario Bros geweest. In tegenstelling tot bij latere games had hij nog geen eigen verschijning: het was simpelweg een groene versie van zijn broer. Hij kwam alleen tevoorschijn als je moeder had opgedragen je kleine broertje ook mee te laten spelen. Waarbij je natuurlijk hoopte dat hij zo snel mogelijk dood ging, want dan kon jij weer spelen.

Mario is een lul eerste klas

Het zal Luigi ongetwijfeld een beetje depressief hebben gemaakt. Dat zien we in Ennuigi: een online spelletje dat oogt als een verlaten Super Mario Bros-wereld, met daarin een doelloos rondlopende, ketting rokende en mijmerende Luigi. De bediening is simpel: pijltjes naar links en rechts om te lopen, pijltje naar boven om te overpeinzen, en pijltje naar beneden om een flinke trek te nemen van je sigaret. Met name die overpeinzingen zijn hilarisch: Luigi blijkt zwaar verbitterd over het leven als geheel en de gebeurtenissen in Super Mario Bros. En die Mario, dat blijkt maar een lul eerste klas te zijn als we de uitspraken moeten geloven.

Spelen?

Je staat nu natuurlijk te popelen om dit (verrassend verslavende) spel zelf eens uit te proberen. Dat kan hier. Overigens zijn er meer leuke parodieën op de originele 8-bit Super Mario Bros. Een andere favoriet van ons is Mario Gets Massive, waarin Mario een iets té sterkte paddenstoel tot zich heeft genomen…

Ennuigi3

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *