fiets-met-elektronicakoffer als werkplaats

Hoe neem je een werkplaats én al je gereedschap mee achter op de fiets? Dat leek tot voor kort onmogelijk, maar Berto (bekend van de boormachine-tweak) heeft er iets op gevonden: een werkbank, werktafel én gereedschapskist in één. Natuurlijk is Mancave de plek om over zulke goede ideeën te bloggen!

Hij ziet er uit als een fietstas/koffer, maar in een wip is ‘ie omgetoverd tot een prima reparatietafel. Aanleiding voor dit project was om niet altijd met die milieu-vervuilende auto naar het Repair Café te hoeven gaan. Daar repareer ik namelijk elektra en elektronica.

De bouwtekening (klik voor een vergroting)

Iedereen die een beetje handig is, kan de mobiele reparatietafel zelf in elkaar zetten. Ik heb een zeer duidelijke instructievideo gemaakt, inclusief bouwtekeningen. Deze how-to heb ik geplaatst op Instructables (volgende keer meteen op Mancave hè, red).

Ik hoop dat velen dit zullen doen. We zijn een fietsende natie, dus wellicht zullen veel mensen geïnspireerd worden om er één te maken. Hiermee geven we ook een voorbeeld van milieubesparend repareren.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *