Electronics & Automation - win een Helion microcontroller

Deze week was Electronics & Automation, dé beurs voor elektronicaprofessionals, in Jaarbeurs Utrecht. Uiteraard waren er techneuten van Conrad aanwezig om de nieuwste ontwikkelingen en nieuwigheden te bekijken. En om te zien hoe met professionele machines een Helios-microcontroller werd gebouwd, die wij nu mogen verloten! (verslag door René & Bart).

Update 7-6-2013: wie heeft ‘m gewonnen? Kijk snel!

De driedaagse beurs en technologieconferentie Electronics & Automation 2013 vond plaats van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 mei 2013 in Jaarbeurs Utrecht. Er waren ruim 140 stands waarin de bedrijven hun producten en diensten presenteren. Een groep van vijftig exposanten bundelde samen de krachten en produceerde de elektronicagadget van de beurs. Bezoekers konden bij exposanten de gadget verzamelen die door KITT Engineering is ontwikkeld. Deze werd zo stukje bij beetje in elkaar gezet door professionele machines.

Electronicagadget

Helios. Zo heet de elektronicagadget die bezoekers op de beurs konden verzamelen. ‘Helios’ is Grieks voor ‘zon’ Deze microcontroller heeft als hoofdfunctie het analyseren van lichtbronnen. Denk hierbij aan lichtsterkte, kleurtemperatuur, stralingstemperatuur en nog veel meer. Ook beschikt het over een wifi-module om deze informatie via een mobiele website of app uit te lezen. Uiteraard hebben wij deze ook bij elkaar verzameld en is hij hier te winnen.

Helion elektronicagadget
De Helios – met alle features

Win de Helios-gadget!

De Helios is een elektronica-gadget, speciaal ontwikkeld voor de E&A-beurs door KITT Engineering. Het is gebaseerd op het Arduino platform en heeft als doel om technologie toegankelijker te maken.

Door de aanwezige sensoren kan de Helios gebruikt worden als mobiele thermometer en lichtmeter. De aanwezige ledkrant kan worden gebruikt om letters, cijfers & symbolen te weergeven. De RGB-led en witte leds kunnen worden aangestuurd voor een visueel spektakel. Draadloze communicatie wordt afgehandeld door de Wifi-module.

Daarnaast kunnen er zelf programma’s voor worden geschreven en schakelingen mee worden gebouwd, wat resulteert tot een gadget met 1001 functies!

Hoe kan je Conrad’s exemplaar van deze toffe elektronicagadget winnen?

Laat een reactie achter op deze blogpost en je maakt kans!

Op vrijdag 7 juni maken we de winnaar bekend.

Update 7-6-2013: and the winner is…

…Rob Fermont. Gefeliciteerd! Je krijgt straks een mailtje van de redactie over je adresgegevens en zo.

Helion - met kekke lampjes!
Helios – met kekke lampjes

Live productielijn

Op de beurs is er elk jaar ook een live productielijn aanwezig waar de elektronicagadget stap voor stap wordt gefabriceerd. De Helios werd opgebouwd van een ontwerp tot een echt werkend product. Dat zie je terug in onderstaande foto’s. Ze staan in volgorde, met eerst een infobordje en vervolgens het apparaat. De machines die er stonden, zie je niet bepaald terug in elke mancave. Neem bijvoorbeeld de specifieke soldeermachine; deze is 150.000 euro waard! Er staat er nu rond de 80 in heel Europa. Ook de bestukingsmachine is zeer spectaculair. Dat is de machine die de componenten op de printplaat plaats. Afijn, kijk zelf zouden we zeggen!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .