In deze nieuwe aflevering maken we een lamp van een oude macbook pro. De aluminium behuizing met verlicht Apple logo is perfect om een lamp mee te maken én het ziet er mooi uit. Misschien leuk om in je mancave te maken en je vriend die een Apple Fan is cadeau te doen, toch?

Voordat je aan de slag gaat.

Sinds het toch een oude Macbook is: geen zorgen, je kunt niet méér slopen. Maar als je de backlight van de Macbook wilt gebruiken, raden we aan om voorzichtig te zijn met connectoren van het scherm. De backlight van de macbook zorgt ervoor dat je scherm helder is en de kleuren zichtbaar zijn.

Daarnaast is het verstandig om de batterij helemaal lost te koppelen! Want een oude batterij kan heel gevaarlijk zijn vanwege explosiegevaar.

De volgende stappen

Nu is het van belang dat je het scherm van de body af krijgt. Er zitten een aantal schroefjes die het allemaal bij elkaar houden. Maar we raden aan om iFixIt te raadplegen die hierover hele duidelijke stappenplannen hebben gemaakt.

Daarna moet je de sandwich van het scherm met de Led scherm, backlight en glas uit elkaar halen. Je wilt de diffuser en backlight in elk geval bewaren. Met behulp van een multimeter en een labvoeding kun je testen welke connectoren de backlight aansturen.

Om de juiste connectoren te vinden kun je dit raadplegen. Hierin staat precies hoe dit specifieke scherm is gemaakt. Dit kan verschillen per versie.

Ga jij het ook maken?

Hebben we je geïnspireerd? Maak hem na! En als je vragen hebt, kun je ons altijd benaderen via het forum!

 

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *