Wie wil dat nou niet: je eigen bar bouwen in je mancave! Een plek waar je gezellig met je maten een vers getapt biertje kan drinken (want laten we eerlijk zijn: vers getapt bier is veel lekkerder dan een biertje uit fles). En dat hoeft helemaal niet veel geld te kosten. De jongens van de mancave laten zien hoe je dat zelf kan maken, terwijl ze rekening houden met de kosten.

Een bar bouwen met PALLETS

Een bar bouwen in je mancave klinkt als de droom van elke mancaver, maar het kan door de gebruikte materialen heel duur worden. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Oude pallets zijn namelijk gratis of goedkoop te verkrijgen en zorgen ervoor dat je bar er meteen gaaf uit ziet. Een bar bouwen is dan ook snel gedaan (zodat je hem snel kan gebruiken).Hieronder hoe onze bar eruit ziet:

Wat heb je verder nodig?

Door pallets op een slimme manier te gebruiken, heb je een stevige en mooie basis. Daarop moet natuurlijk wel een rand waar je bier op kan rusten. De jongens van de mancave gebruiken daar een stuk steigerhout voor. Dat is echt topmateriaal, want het is gemakkelijk te gebruiken en lekker dik. Dat stuk gaan we later beitsen, zodat het beschermd is tegen vocht.

Daarnaast heb je natuurlijk een aanrecht stuk nodig waar de tap op kan en waar je glazen kan schoonmaken. Daarvoor zijn wij het internet op gegaan en hebben daar een tweedehands aanrecht gevonden die we konden gebruiken.

TIP: kijk bij het kopen van je aanrecht goed of de wasbak diep genoeg is om glazen later in schoon te maken!

En dan: een tap installeren!

En hoe je dat doet, lees je hier.

Heb jij ook zelf een tap gemaakt?

Laat tips achter in de reactie sectie

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *