Duvel bier brengt groot nieuws

Is het alweer zaterdag? Man o man wat een koppijn… Waar is de koffie? Wat een avond was dat zeg. We werden met woorden als “Duvel’s grootste nieuws ooit” naar Rotterdam gelokt gisteren. En aangezien Duvel één van de bekende merken is in de supermarkt/slijterij dat wel goed te drinken is, lieten we onze bierbrouwketel en mancave in de steek om naar Rotterdam af te reizen. En daar troffen we….

Half schrijvend en bloggend Nederland die ook dorstig waren op vrijdagmiddag (did anyone say free drinks?). Maar bier was nog even ver te zien. Eerst was het netwerken (blah, blah) in de lounge en vooral wachten. Toen eenmaal het sein werd gegeven dat we allemaal naar boven mochten, naar etage 7 van het nhow-hotel, konden de beta-mensen hun lol op. Hoe snel krijg je 75 mensen met 3 liften 7 etages omhoog?

Eenmaal in de Duvel-bar werd het spannend… Het grootste nieuws ooit zat eraan komen. Net als de drank zelf. Dat kon nu toch echt niet lang meer duren. Maar eerst nog wat Belgen die vertelden hoe ze al jaren met “fierheid” werken bij Duvel…. (ja ja, ik krijg dorst)… En hoe ze bier maken: water, hop, mout etc…. (dude, dat weten we allang).

En dan… Het nieuws: Duvel gaat…. (drum roll)…. een mini-flesje van 18cl uitbrengen!…. Say what? Ze gaan minder van het Belgische gerstennat in de flesjes doen???? Dat riekt naar een actie om de watjes of de vrouwtjes als doelgroep aan te spreken… “voor een ander drinkmoment” en “voor als je iets minder wilt drinken”, zeiden ze nog.

Okay okay… Rustig. Het had erger gekund. Duvel had ook Radler- of 0%-varianten aan kunnen kondigen. Dit valt nog mee… Op naar de bar dus. Duvel proev’n. Proost.

En toen was het opeens zaterdag en was er hoofdpijn… Hoofdpijn? Waarom? Nou met die #miniDuvel moet je namelijk en 2x zo vaak naar de bar om een beetje het idee te hebben dat je iets op hebt en je zit de hele tijd te rekenen… Heb ik er nu 3 of 6 op? Hoofdpijn dus.

Gelukkig was er aan de smaak van de Duvels niets veranderd. Toch houden wij het wel bij ons eigen bier… Zelf gebrouwen in de mancave natuurlijk, dan bepaal je zelf hoeveel er in een flesje gaat: 1,50-liter-proost.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *