Mancave op Dutch Pinball Open

Bally, Gottlieb, Stern en Midway… Namen die bij elke pinball-liefhebber de ogen doen glinsteren. Al deze pinballmerken waren met klassieke en moderne kasten vertegenwoordigd op het Dutch Pinball Open, het jaarlijks flipperfeest voor zowel de recreatieve als de wedstrijdspeler. Voor mij is er dan ook geen moment van twijfel om af te reizen naar Drunen op zaterdag 2 november 2013 om dit evenement mee te maken.

Vanaf het moment van binnenlopen, is het één feest van herkenning. Twlight Zone? Yep staat er. En Tales from the Crypt staat er naast. Vet. En dan… THE ADDAMS FAMILY!!! Yes mijn all-time favourite staat er ook. Mooi, hier kan ik me wel even vermaken.

Vrij spelen

Alle kasten staan op vrij spelen. Het enige dat je als gewone bezoeker betaalt, is entreegeld. Ideaal. Zet dit concept vast op een plek van Nederland en ik ben er regelmatig te vinden. Speel maar raak.

De zaal is bij binnenkomt om 14.00 redelijk gevuld. De populaire kasten worden flink gespeeld, maar de wat oudere of minder populaire kasten zijn vrij. We beginnen dus met kasten als Raven en Excalibur. Die laatste is trouwens verbazingwekkend lekker om te spelen. Een ontdekking.

Experimenteren

Op een evenement als deze kun je lekker experimenteren en proberen hoe andere kasten spelen. Je kunt meer spelen dan alleen maar je favoriet omdat je niet hoeft na te denken en te overwegen in welke gleuf je nu je (zuurverdiende) muntje stopt.

Je ontdekt dus veel kasten die je nooit gespeeld hebt maar die wel meteen naar je favorietenlijst kunnen. Voor mij is dat Spider-Man. Wat een genot. Er zit minder verhaal / actie in dan bijvoorbeeld een Addams Family maar hij speelt wel heel fijn. Flippers waar je de bal goed mee onder controle hebt (niet van die rubberen stuiterhoutjes).

Pinball till you drop

Mijn doel deze dag is dan ook om naast de drie favorieten, zoveel mogelijk kasten te spelen: pinball till you drop. Voor de lol natuurlijk want zo profi ben ik nu ook weer niet (er zijn ook wedstrijden). Maar zodra de all-time favourite The Addams Family vrij is, duik ik erop om hem een tijd niet meer los te laten. Oh en met het tweede spel zet ik ook nog eens een mooie highscore neer en dus mijn naam in de kast als Addams Family Member. Het is alleen jammer dat 10 minuten later de strooom uitvalt, alle kasten uitgaan en dus zijn alle scores gewist.

De andere favorieten Tales From The Crypt en Twilight Zone zijn ook een feest van herkenning. Hallo jongens, long time no see. Let’s play. Maar om jullie niet teveel te vervelen met woorden over de zeven uur die ik daar flipperend heb doorgebracht. Time really flies when you’re having fun. 🙂 De foto’s zeggen veel meer over deze unieke pinball-dag.

Foto’s Dutch Pinball Open 2013

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *