Drones: groot, groter, grootst

Tien drones in de lucht zijn beter dan één in de hand. Zo luidt een oude volkswijsheid. Maar nóg beter is het om méér drones gelijktijdig in de lucht te hebben. Dat kan bijvoorbeeld door een superdrone te maken met 54 aan elkaar gekoppelde losse drones. En als dat je nog niet spectaculair genoeg is, bouw je gewoon zelf een megadrone.

Het onderstaande filmpje heb je misschien wel onlangs bij DWDD of op the interwebs voorbij zien komen. Door het koppelen van 54 drones kan deze superdrone met gemak z’n bestuurder optillen. Je moet natuurlijk wel weten hoe je het gevaarte bestuurt. De drone draagt de naam ‘The Swarm’, omdat het geluid dat al die propellers produceren veel weg heeft van een bijenzwerm.

Kijk ook eventjes rond 2 minuut 21. Degene die filmt doet het in z’n broek van angst als de bestuurder van de drone eventjes wat hoger gaat. ‘Paul, be careful!’ Het filmpje zou pas écht mooi zijn geweest als Paul vervolgens in de wolken was verdwenen om nooit meer terug te keren.

UFO gespot

Eerder schreven we ook al over de Franse Olivier die een groot fan is van Star Wars, drones én quadrocopters.  Zijn model van de TIE Interceptor is erg vet en is zelfs groter dan zijn Millennium Falcon.

F16

Een andere reuzedrone is deze ‘F16’. 16 rotorbladen van 29 inch brengen dit gevaarte omhoog. Naar verluidt kan dit monster 75 kg aan gewicht tillen. Precies genoeg voor een niet al te zware man. Bekijk de eerste vlucht in onderstaande video.

Militaire drones

Behalve voor amusementsdoeleinden worden drones natuurlijk ook steeds vaker ingezet als onderdeel van een moderne krijgsmacht. Bijvoorbeeld deze grote drone die het Taiwanese leger onlangs presenteerde. Het is nog een prototype, maar aangezien het ding twee keer zo groot is als de bestaande militaire drones in Taiwan, is het duidelijk een waarschuwing aan de supermacht China.

taiwan-big-drone

China lijkt trouwens niet erg onder de indruk. Het Chinese leger kan behalve goed paraderen over het Plein van de Hemelse Vrede ook forse drones maken. Op de onderstaande spionagefoto zie je een gevaarte dat – af te leiden aan de bus op de achtergrond – zo’n vijftien meter lang moet zijn.

real_divine_eagle

De bezorgdrone

En dan hebben we natuurlijk nog de opkomst van de bezorgdrones. Amazon is aan het testen met PrimeAir. Je pakketje binnen dertig minuten bezorgd door een drone. Voorlopig zijn de kinderziektes daarvan nog niet opgelost.  Deze bezorgers van de 21ste eeuw zullen behoorlijk groot moeten zijn om jouw nieuwe koelkast door de lucht te kunnen vervoeren. En stel je voor dat de drone ‘m onderweg per ongeluk laat glippen? Of je buurman is niet van indringers in z’n luchtruim gediend en hij schiet de drone uit de lucht?

amazon drone

Wees gerust: voorlopig bezorgt conrad.nl je drones en andere pakketjes nog gewoon over de weg.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned invalid data.