Bij de Mancave Tip reviewen we producten die jij kan gebruiken in je Mancave. Dit keer bekijken we een draadloos lijmpistool van Toolcraft. Het is onder de dertig euro en zou gebruikt kunnen worden op plekken waar geen stopcontact is. Handig? Wij vergelijken het in de video met een Bosch lijmpistool, die wij al een tijdje gebruiken. Want hoe vergelijkt het daarmee?

Features

Het draadloos lijmpistool van Toolcraft is net iets groter en zwaarder dan een standaard lijmpistool en gebruikt ‘normale’ lijmsticks van 11mm dikte. Hieronder de kenmerken.

CategorieLijmpistool
Bijzonderhedenincl. accessoires
Vermogen500 W
Lijmstick-Ø11 mm
Smelttemperatuur170 °C
Opwarmtijd (max.)180 s
Pompvermogen (max.)22 g/min
Voedingsspanning230 V
Lengte230 mm
Breedte220 mm

Draadloos lijmpistool

Dan vraag je jezelf af: op welke manier is het draadloos? Wij denken dat er een element in zit dat hitte opvangt en nog een tijd kan afgeven: er zit namelijk geen accu in. Dat is ook een minpuntje, want het kan niet heel lang draadloos werken. Gelukkig is het in het laadstation weer snel opgeladen.

En hoe vergelijkt het met de Bosch?

Maar: wat als je een standaard lijmpistool uit het stopcontact haalt en ‘draadloos’ gebruikt? Dat hebben we getest en we kunnen melden dat het niet hetzelfde werkt. Je kunt een stuk minder lijmen helaas, dus je zult toch moeten investeren in een ander lijmpistool als je het draadloos wilt gebruiken.

Oordeel

We kregen via YouTube al een aantal reacties van mensen die het goed konden gebruiken. Sommigen vinden het handig voor modelbouw, klussen of om de mond van de ouders dicht te lijmen 😉

Voor ons is het minder handig. We werken sowieso weinig met een lijmpistool en hadden er al een met een kabel. Voor ons is het niet zo belangrijk om te upgraden. Daarom geven we hem weg! Je kunt nog snel meedoen via YouTube. Voor mensen die nog geen lijmpistool hebben, zou dit een goede optie zijn.

 

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *