Draadloos laden met de nieuwe Samsung Galaxy S III?

Dat Samsung binnenkort een nieuwe Galaxy lanceert is zeker. Wanneer dat is en hoe het toestel eruit gaat zien, is nog onbekend. Wel weten we dat Samsung patent heeft aangevraagd voor een techniek van draadloos laden. Krijgen we straks een mobiele telefoon die ook echt 100 procent mobiel is?

De hype rond een nieuwe Galaxy is misschien niet zo groot als die rond een nieuwe iPhone, maar gespeculeerd wordt er zeker. Lukt het Samsung dit keer om zich echt van Apple te onderscheiden met iets revolutionairs? Samsung zelf houdt de lippen stijf op elkaar:

‘S3? Nooit van gehoord.’

Deze wijsneus weet het in elk geval allemaal precies.

Het leukste gerucht vonden we via tweakers.net op een Koreaans blog (te vertalen via Google translate). De Galaxy S III zou zijn uitgerust met een draadloos laadsysteem. Het blog baseert zich op een patent van Samsung uit maart 2011.

Draadloos laden

Er zijn al wat draadloze laadsystemen op de markt. Het gaat om inductieladers die gebruik maken van Qi-technologie. Wil je je telefoon of mp3-speler opladen, dan leg je hem samen met een receiver of inductieadapter op de inductieplaat – in het geval van de iPhone heb je een speciale hoes nodig.

Nu hoor ik je al denken: WTF? Dit is wel draadloos, maar de inductielader zelf zit wel mooi aan een snoer vast. Daar komt bij dat je er allerlei receivers en adapters bij nodig hebt. De iPod nano, bijvoorbeeld, kan je alleen opladen met een speciaal dockingstation (want daar is dan weer geen hoesje voor). Meer dan een gimmick is het niet. In plaats van een kluwen aan draadjes sleep je nu een skateboard met je mee.

Draadloos draadloos

Wat ik wil is een draadloos laadsysteem dat mij de mogelijkheid geeft om ook echt draadloos te laden. Dat betekent in dit geval lekker draadloos doorbellen tijdens het laden. Volgens de geruchten beschikt de nieuwe Samsung Galaxy S III over zo’n systeem. Oké, volledig mobiel ben je niet, maar je hebt toch een bewegingsvrijheid van 2 meter.

Revolutie

Als deze geruchten kloppen, zorgt Samsung nu eens zelf voor een revolutie. Want denk je eens in wat de mogelijkheden van deze techniek zijn. Dit is het begin van het definitieve eind van alle snoeren en draden. De ultieme droom van Nikola Tesla:

Stel je voor dat alle apparaten voortdurend draadloos van stroom worden voorzien. Alles wat een batterij heeft, wordt automatisch opgeladen. Telefoons laden zonder ze uit je tas te halen. Tv’s, koelkasten en lampen branden altijd draadloos. Je auto wordt draadloos opgeladen zodra je hem de laadplaat onder je carport oprijdt. En zelfs de elektrische barbecue werkt perfect zonder stekkers of snoeren. Hoe gaaf is dat?

We zijn natuurlijk razend nieuwsgierig, want:

  1. Hoe snel laadt zo’n systeem op een afstand van 2 meter?
  2. Kan je veilig bellen tijdens het laden?
  3. Is het energie-efficiënt?

Vragen waar we hopelijk snel een antwoord op krijgen.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!