DIY wearable mouse in een uurtje of twee

De wearable mouse is er in soorten en maten, van ring tot handschoen. De kleinste uitvoeringen liggen technisch gezien (nog) buiten het bereik van de DIY Mancaver. Maar een muishandschoen zet je wél zo in elkaar en kost weinig tot niks. BPSK maakte zijn wearable mouse in een paar uurtjes en wij zijn hem dankbaar. Urenlang gamen zonder stijve nek, verkrampte hand of pijnlijke pols!

BPSK is overduidelijk Mancaver in hart en nieren. Hij besteedt zijn tijd aan gamen, game improvement en de sportschool. Dat laatste weten we dankzij het feit dat ie z’n ‘gym glove’ heeft omgebouwd tot wearable mouse: aan de kant lichaamsbeweging, want gamen en elektronica krijgen prioriteit!

Onderdelen, kosten en vaardigheden

Wil je direct beginnen? Hieronder volgt het overzicht van wat je nodig hebt. Naast soldeervaardigheden en wat gereedschap gaat het om een zestal onderdelen; dikke kans dat je ze nog wel ergens hebt liggen. Zo niet, dan ben je met een paar tientjes klaar:

  • een (oude) muis, die nog werkt
  • een handschoen, liefst met vingers
  • push buttons voor de linker en rechter muisklik
  • tape
  • bedrading
  • electrical tape
  • klein perf board

Om dit allemaal op de juiste manier met elkaar te verbinden gebruik je gereedschap-technisch een lijmpistool en soldeerijzer. BPSK had uiteindelijk ook naald en draad nodig, maar alleen omdat hij een vingerloze handschoen gebruikte…en dat werkt niet. Dus daagde hij zichzelf maximaal uit en naaide eigenhandig een wijs- en middelvinger aan zijn wearable mouse. Respect, dat vinden wij misschien wel het knapste onderdeel van dit project!

wearable mouse 2

Check de how-to

Het demonteren van de oude muis, prepareren van het circuit (klik- en scrollbuttons verwijderen, het circuit isoleren met electrical tape), voorbereiden van de handschoen en uiteindelijk het bevestigen van het circuit in de handschoen is een precies werkje. Ten eerste vanwege de kleine elektronische componenten, maar ook omdat je het netjes wilt afwerken zodat het er strak uitziet. BPSK leidt je er stap voor stap doorheen met zijn prima how-to. Pak die handschoen op!

Kopen vs. Maken

Ben jij meer de Van Dik Hout Zaagt Men Planken man? Dan is deze DIY wearable mouse van D10D3 ook het bekijken waard. Of heb je money to burn en wil je het echte werk? Dan zijn er de muisringen, gewoon te koop!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *