surprise platenspeler

Sinterklaas is sinds afgelopen zaterdag weer in het land. Voor je het weet zit je al pepernoten en suikerbeestjes etend een creatieve surprise uit te pakken! Maar…je moet er natuurlijk ook eentje máken. Kan je daarvoor wel wat knutselinspiratie gebruiken? Lees dan snel verder en maak voor de muziekliefhebber in jouw familie of vriendenkring deze surprise-platenspeler!

Dit knutselproject is bij uitstek geschikt voor de knutselpiet die altijd in tijdnood zit en zich een paar uur voor ’t heerlijk avondje bedenkt dat hij nog een surprise moet maken, cadeautjes moet inpakken en gedichten moet schrijven. Het boodschappenlijstje voor dit projectje is namelijk ultrakort en waarschijnlijk heb je de meeste dingen gewoon in huis. Is dat even makkelijk! Ga dus op speurtocht en verzamel de volgende dingen:

  • vierkante (schoenen)doos
  • een stuk stevig karton, liefst zwart
  • rietjes
  • (knutsel)papier
  • aluminiumfolie
  • stiften
  • plakband en stevig tape

Aan de knutsel!

Ook het in elkaar knutselen is kinderspel. Doe gewoon het cadeautje in de doos en tape hem met lekker veel, stevig tape dicht. Beplak nu de doos met gekleurd papier. Knip of snijd vervolgens een cirkel uit het stevige karton en bevestig de cirkel (de LP dus) met behulp van een rietje aan de doos. Hiervoor knip je een deel van het rietje doormidden en plak je de twee helften met tape gespreid op de doos. De cirkel, ofwel de LP, kan dan op het rietje gezet worden. Bedek nu een ander rietje met aluminiumfolie en maak daarvan de arm van de platenspeler. Bevestig de arm stevig op de doos en op de kartonnen LP en klaar is je surprise!

Upgraden

Dit project is zoals gezegd, lekker snel klaar. Maar heb je nou wat meer tijd, dan zijn er natuurlijk tal van dingen die je kan doen om dit project te upgraden! Je kan de platenspeler bijvoorbeeld uit hout en metaal maken om hem echter te laten lijken. Als je dat doet, dan zou je meteen ook een slot op de doos kunnen maken en de ongelukkige op speurtocht door het huis sturen om de sleutel te vinden. Of integreer een vingerafdrukscanner, of zorg dat de surprise wegloopt als iemand hem wil pakken. Kortom, ga los! En laat ons dan vooral meegenieten en stuur ons foto’s van je project. Pakjesavond op z’n mancaves!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!