DIY robotspin heeft wat moves in huis!

Kippenvel! Een quad robot met vier poten die kan bewégen. Het is een soort cross-over tussen een spin en een professionele danser. Respect voor RegisHsu die dit zelf bouwde en de how-to met ons deelt. Geheel ten overvloede trouwens, want dit kunnen wij niet. Jij wel? Laat ons dan meegenieten, please!

Maker RegisHsu constateerde zelf ook al dat zijn project complex is. Lezers met meer zelfkennis dan technisch vernuft verwijst hij naar een bouwpakket, prima oplossing en nog steeds uitdagend. Maar dit is toch wel de real deal:

De onderdelenlijst

RegisHsu programmeerde verschillende commando’s zodat de ‘spin’ vloeiende bewegingen kan maken. Elke beweging bestaat uit een sequence. Zijn code is vrij beschikbaar als .ino bestand om naar een Arduino te uploaden. Het hart van het project is dan ook de Arduino Pro Mini, met als overige vitale organen: een DC-DC, Bluetooth module, servo en accu . Met elkaar verbonden door enige randapparatuur zoals een weerstandje, bedrading en natuurlijk een moederbord. Voor de volledige boodschappenlijst en de how-to kun je naar Instructables en/of RegisHsu’s eigen blogspot. Daar kun je ook nog de volledige projectgeschiedenis door akkeren.

How-to in vogelvlucht

Om een inschatting te maken van jouw slagingskansen krijg je hier een how-to in vogelvlucht:

  • Zet je 3D printer en soldeerbout klaar.
  • Verzamel de onderdelen van de boodschappenlijst. Alles bij elkaar kostte dit RegisHsu zo’n 2000 Taiwanese dollar, dus dat is ongeveer 55 euro.
  • Sluit het moederbord aan volgens instructies. Hier krijg je ter ondersteuning een PDF bij, waarop je elke stap kunt nakijken.
  • Test het moederbord. Doet ie het? Zoals RegisHsu zegt: If you are here without any problem, this is a great progress!
  • Download de 3D printfiles voor de mechanische delen (lijf en poten) en zet je printer aan het werk.
  • Zet alles in elkaar en werk het netjes af, zodat je spin niet over z’n eigen draden struikelt (woordgrapje..).

Klinkt bedrieglijk eenvoudig en het mag gezegd dat RegisHsu heel veel gedegen documentatie weggeeft, die hem een jaar van zijn leven heeft gekost. Doe er je voordeel mee! Heb je toevallig nog een kennis die handig is met de naaimachine? Laat dan een prachtig spinnenvelletje maken voor jouw robot. Geheid dat je er in de schemering hele volksstammen de stuipen mee op het lijf jaagt. Ook voor dat soort filmpjes staat ons blog tot je beschikking. Stuur maar door J.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .