Eprom_man

Regelmatig schrijven we over echt nuttige uitvindingen hier bij Mancave, toch? Hoe dan ook, de Eprom man is niet nuttig. Hij doet niks, maar is gewoon reteleuk. Je hebt er niet veel voor nodig en echt moeilijk is het niet. Maken dus! Lees snel en ontdek hoe weinig je nodig hebt voor dit robotje onder spanning.

Wat is het nou precies?

Het is een robotje dat geen enkele functie heeft. Vergelijk het met een bobble head, maar dan beter. Beter, omdat Eprom man niet met z’n hoofd beweegt (hm, goede upgrade?!), maar je hem in plaats daarvan kan laten vonken. En wie wil er nou geen vonkende robot op zijn nachtkastje hebben staan? Wij weten al wie onze Valentijn dit jaar wordt: Eprom bot! De vonken spatten er gewoon vanaf. Kijk zelf maar.

Wat heb je nodig?

Zoals gezegd heb je voor dit robotje niet veel nodig. Voor de meeste onderdelen hoef je alleen je gereedschapskist maar in te duiken. Bovendien hoef je hem niet precies te maken zoals in de bovenstaande YouTubeclip, maar kun je hem naar eigen inzicht vormgeven. Wat je in ieder geval nodig hebt is:

Zorg ervoor dat je alles goed isoleert. Hoewel er niet heel veel volt in zijn handjes zit, je moet de elektrische lading wel beperkt houden tot de robot. Dit project kan overigens ook leuk zijn om samen met wat oudere kinderen samen te maken. Het samen maken van Eprom bot laat meteen zien hoe je veilig met elektriciteit moet omgaan.

Hoe maak je het?

Verbind de positieve pool van de batterij met de tuimelschakelaar en de negatieve pool met de hoogspanningsgenerator. Soldeer dik draad aan de uitgang van je generator en isoleer alles goed. Soldeer vervolgens je robot in elkaar en zorg ervoor dat je alles weer goed isoleert. Maak daarvoor ook vooral gebruik van de lijm uit je lijmpistool. Als je ook een vonk in de Eprom wilt, zorg er dan voor dat de armen en handen verbonden zijn met de Eprom-pins. Maak hem verder af met een mooie behuizing en vonken maar!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!