mac-pro-prullenbak-casemod

Ken je de nieuwe Mac Pro van Apple? Die grafische krachtpatser, die eruitziet als de prullenbak van Darth Vader? Als Apple-fan kan het je bijna niet zijn ontgaan. Als Apple-hater ook niet, getuige de vele parodieën die op internet te vinden zijn.

De Mac Pro op de hak

mac pro

 

mac pro prullenbak

Een beetje photoshoppen is leuk (meer parodieën voor de liefhebbers), maar een replica maken is natuurlijk nog veel vetter. Op een forum kwamen we een fijne casemod tegen met de nieuwe Mac Pro als inspiratie. Als basismateriaal werd een daadwerkelijke prullenbak gebruikt, voor een paar tientjes gekocht op Amazon.

Casemod met echte prullenbak

De bouwer van de mod heet volgens het forumbericht ‘sascha288’, die zijn project oorspronkelijk op een Duits forum had geplaatst. Het materiaal – exclusief de computerapparatuur – kostte 60 euro. De hardware bestaat uit:

  • Core i3 (Haswell)
  • Gigabyte Z87N-WIFI
  • Radeon 7750
  • SDD & HDD
  • ATX PSU

Het goedkope alternatief

Daar betaal natuurlijk wel wat extra’s voor, maar het komt niet eens in de buurt van de 3.000 euro die het instapmodel van de Mac Pro moet kosten. Overigens kun je (moet je?) de Mac met diverse upgrades bestellen waarmee de elektronische prullenbak vlotjes richting 10.000 keiharde pleuri gaat.

mac pro

Zo’n Mac Pro kopen en dan voor het instapmodelletje gaan? Dacht het niet.

mac pro bouw

mac pro

Het eindresultaat lijkt – behalve op een prullenbak – ook wel wat op een hippe straalkachel. Heet zal het ding trouwens wel worden, want het is uiteindelijk gewoon een pc in een prullenbak. De replica zal ook wel meer lawaai maken dan het origineel. Apple claimt een geluidsniveau van slechts 12 dBA wanneer het apparaat niet wordt gebruikt en een gebruiksniveau van maar 15 dBA, door de toepassing van slechts één speciale ventilator.

mac pro eindresultaat

Neemt niet weg dat wij het een cool alternatief vinden voor het belachelijk dure topmodel van Apple.

Ondanks – of dankzij – het onconventionele design en de prijs is de échte Mac Pro een groot succes. Inmiddels is de levertijd opgelopen tot maart, wat sommigen heeft doen besluiten hun bestelling te annuleren. Wij houden het voorlopig maar gewoon bij ons iMac’je en een niet-elektronische prullenbak.

Hoe geslaagd vind jij deze replica? En wat vind je van de originele Mac Pro? De commentsectie is voor jou.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *