DIY: Bellen blazen like a pro

Bellen blazen is niet echt des mancaves, maar om er duizenden binnen een minuut te maken is een uitdaging op zich. Met zulke aantallen hoeft je auto ook niet meer door de wasstraat, want die kun je gewoon voor je zelf gemaakte bellenblaasbucket zetten.

Normaal gesproken koop je op de kinderafdeling een bellenblaasbusje met één zielig blaascirkeltje. Maar wat nu als je het volwassen aanpakt en zes, zeven of acht van zulke cirkels aan elkaar maakt? En wat als je meerdere van zulke rijen boven elkaar plakt? Dan krijg je een lange mat van blaascirkels, die je als een rupsband aan elkaar kan maken. Als oorlogen met zeepsop werden uitgevochten, zou deze giga bellenblaas voor de volgende Pearl Harbor of Hiroshima zorgen.

Het ruime sop kiezen

Het zeepbelletje ging rinkelen nadat we de creatie zagen bij thingiverse. Het schijnt dat er al honderden honden een vrolijke dood zijn gestorven, toen ze niet te stoppen achter al die bubbels aanrenden. Tsja, revolutionaire creaties vergen soms offers. Maar goed, zand erover. In een plaats van een laf busje kiezen we voor het ruime sop, namelijk een grote emmer waar veel zeepsop in gaat. De rupsband van blaascirkels wordt om twee tandwielen gelegd, die met elkaar verbonden zijn. Vergelijk het met de rupsbanden van een tank, hoewel het systeem in dit geval recht overeind in de emmer moet staan. Met het filmpje van hieronder krijg je een idee hoe het eruit moet komen te zien.

y71dx8

Blaas. Blazer. Blaast.

Het handigste is om de tandwielen door een staaf of buis met elkaar te verbinden. Niet alleen stevig, maar kan er dan een horizontale balk aan vast gemaakt worden, zodat je een kruisvormig geraamte krijgt. Maak een inkeping aan de rand van emmer, zodat de balk in de breedte vast komt te liggen. En op deze manier krijgt de rupsband ook solide steun van de emmer zelf. Het geheel kan elektronisch draaien met een klein motortje, maar gebruik wel een waterdichte huls, zo niet, dan kun je de boel wel afblazen. En hoe harder de motor draait, hoe meer bellen er komen. Zet er een uit de kluiten gewassen ventilator achter en de giga bellenblaas is klaar om hoog van de toren te blazen.

Ballen met bellen

Om er wat meer leven in te blazen is het wellicht aardig om er, net zoals vroeger in disco’s gebeurde, een rookmachine achter te zetten, voor als je mysterieuze bellen wil blazen, of de buurvrouw wil uitroken. Om af te sluiten willen we je trouwens het bellenvoetbal niet onthouden. De enige sport waarin bellen belangrijker zijn dan de bal en waarin gele of rode kaarten worden aangemoedigd.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *