ferrariworld

Heb je Walibi World wel eens een keer gezien? Komt de Python je de neus uit? Dan is het misschien tijd voor een échte thrill ride. De Goliath kan nog niet in de schaduw staan van deze Ferrari F430 Spider- en Ferrari Formule 1-achtbanen! De laatste bereikt een snelheid van meer dan 240 kilometer per uur en is daarmee de snelste achtbaan ter wereld. Je beleeft het vanaf dit najaar in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten.

Goed, het is niet naast de deur. Maar dit gigantische, overdekte attractiepark had ook alleen maar in die woestijnachtige contreien gebouwd kunnen worden. De bizarre, bijna buitenaardse vorm van de Ferrarirode overkoepeling heeft een oppervlakte van maar liefst 200.000 vierkante meter. Alleen het steigerende paard in het gele embleem meet al 65 bij 50 meter.

0 tot 100 in 2 seconden

Ferrari World is het is het eerste Ferrari-themapark ter wereld. Naast de spectaculaire thrill rides (je moet zelfs een veiligheidsbril dragen!) kun je je in de G-Force Experience 62 meter hoog door het dak laten afschieten. Ook zijn er hoogstaande racesimulatoren die een echte Formule 1-rit angstaanjagend realistisch weten te benaderen.

Fun for the family

Maar het is niet alleen testosteron, benzine en de geur van verbrand rubber dat de klok slaat. Je kunt gerust je gezin meenemen naar deze parel van het Midden-Oosten. In totaal zijn er zo’n 20 attracties, waarvan een groot deel ook aantrekkelijk is voor jongere én oudere bezoekers. Als je de waanzinnige 1,7 G-krachten achter je wilt laten is er het rustieke Bell’Italia. Een schitterend aangelegd landschap waarin je de highlights van Italië zomaar tegen het lijf loopt: het Colosseum, Venetië, de Amalfikust en – ja- ook Maranello. Heb je geen zin om te lopen, dan stap je in een klassieke Ferrari 250 California uit 1957 en laat je je in een kalm tempo rijden.

Een impressie van de schaalgrootte van al dit Ferrari-geweld krijg je in het onderstaande filmpje:

Maar er is nog veel meer. Wat dacht je van een Driving & Racing-school voor de kids, een boulevard met de meest luxueuze winkels in Italiaanse stijl voor de vrouw en maar liefst 6 restaurants waar je van de lekkerste gerechten kunt genieten? Van authentieke pizza tot verse pasta en van Italiaanse specialiteiten tot internationale gerechten. Natuurlijk breng je ook een bezoek aan de grootste Ferrari-shop ter wereld, waar je alles van het beroemde sportwagenmerk kunt kopen. Dit alles vindt plaats in perfect nagebootste Italiaanse sferen met de verpletterende ‘alles kan’-mentaliteit die wie inmiddels van de oliesjeiks hebben leren kennen.

Ferrari World én de Grand Prix

Ferrari World ligt op Yas Island, even ten noordoosten van het vasteland van Abu Dhabi. Vanaf het vliegveld rijd je er in 10 minuten naar toe. Dat andere ministaatje met z’n bijzondere gebouwen en attracties, Dubai, ligt op 50 autominuten van het attractiepark vandaan.

Op donderdag 28 oktober opent Ferrari World zijn deuren, 3 weken voor de Grand Prix van Abu Dhabi op het naastliggende Formule 1-circuit begint. Stiekem kriebelt het wel om een vakantietje te boeken en er op de dag van de opening voor de deur te gaan liggen… Toch maar een retourtje Abu Dhabi boeken, dan? Wie gaat er mee?

Meer zien?
Ferrari World Abu Dhabi officiële website

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!