DiResta AK-47 gitaar voor wapenliefhebbers

Custom made guitars zijn er in allerlei soorten en maten. Letterlijk, want wie een beetje creatief en handig is kan de standaard body van een gitaar veranderen in zo’n beetje alles wat hij maar wil. Zo ook in een AK-47: voor strakke en dodelijke solo’s!

Het zal je ongetwijfeld niet verbazen dat deze creatie afkomstig is uit de Verenigde Staten. Daar houden ze immers nogal van twee dingen: countrymuziek en wapens. En absurde hoeveelheden fastfood, maar dat is weer een ander verhaal. Hoe dan ook: kunstenaar Jimmy DiResta uit New York besloot deze typisch Amerikaanse dingen te combineren tot een custom guitar in de vorm van een AK-47.

Wyclef Jean

De DiResta AK-47 Guitar is niet het eerste snaarinstrument van Jimmy. Hij maakte al meerdere gitaren, waarbij vooral doodskoppen de hoofdrol speelden. Zijn nieuwe (en laten we eerlijk zijn: veel indrukwekkendere) gitaar maakte hij voor Wyclef Jean, de muzikant en producer die in de jaren 90 furore maakte met The Fugees.

Zelf bouwen

Hoewel het filmpje hierboven suggereert dat een echte AK-47 is omgetoverd tot gitaar, is het eigenlijk precies andersom. DiResta begon met een normale houten gitaar waar hij de elektronica uit stripte. Op de body tekende hij de eerste contouren van de AK-47 en zaagde dat uit. Vervolgens was het vooral een kwestie van veel handwerk om zo nauwkeurig mogelijk alle vormen en details goed te krijgen. De handgrepen en het magazijn van een AK-47 vallen niet binnen de afmetingen van een normale gitaar, dus die maakte hij volledig zelf, waarbij de eerder gestripte elektronica in de grote handgreep werd teruggeplaatst. Het magazijn kreeg bovendien een eigen element met 6 kleine snaartjes, zodat het min of meer als een tweede gitaartje gebruikt kan worden. In onderstaand filmpje zie je precies hoe DiResta te werk ging.

Eric Clapton

DiResta was overigens niet de eerste met een AK-47 gitaar. In 2010 was ene Cesar Lopez hem al voor, al ziet zijn creatie er toch net even iets minder indrukwekkend uit. Dan blijft de grote vraag natuurlijk: welke nummers ga je spelen met zo’n instrument dat je onwetende publiek de stuipen op het lijf jaagt zodra je er het podium mee opkomt? Wij vinden onderstaande klassieker wel toepasselijk…!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .