Overweeg je om een refurbished smartphone of laptop te kopen? Een goede keuze, maar je moet wel weten hoe je het kaf van het koren scheidt. Lees in dit artikel de voor- en nadelen van refurbished producten en leer hoe je een miskoop kunt voorkomen.

Voordelen van refurbished producten

Prijs 

De belangrijkste reden waarom mensen refurbished kopen is de prijs. Een refurbished smartphone kan wel 44% goedkoper zijn dan een nieuwe. Let wel, hoe lager de prijs, hoe hoger de kans is dat je een minder goed functionerend product krijgt. Hoe aantrekkelijk het ook is, kies dus niet meteen voor de laagste prijs. Je kunt beter een paar tientjes extra besteden aan een goed refurbished product.

Zo goed als nieuw

In tegenstelling tot tweedehands producten, zijn refurbished producten niet lang gebruikt. Ze zijn meestal direct door de gebruikers teruggestuurd wegens verschillende redenen (andere verwachtingen, beschadigde verpakking of technisch mankement). Als er sprake is van een technisch mankement, worden de defecten meteen opgelost. De producten worden daarna meerdere malen getest en gecontroleerd.

Garantie

Net als bij nieuwe producten bieden aanbieders vaak garantie op refurbished producten. Stel je telefoon of computer blijkt toch een probleem te hebben, dan kun je hem kosteloos opnieuw laten repareren. Let wel op bij welke aanbieder je koopt, want ze geven niet allemaal garantie. Goede aanbieders die garanties bieden op refurbished vind je op AllesRefurbished.nl.

Makkelijk online bestellen

 In plaats dat je een halve dag kwijt bent aan logistiek en het onderhandelen met een particuliere aanbieder op Marktplaats, kun je je refurbished product snel en makkelijk online bestellen. Veel webshops bieden hetzelfde beleid aan als bij nieuwe producten: geen verzendkosten en gratis retourneren.

14 Dagen bedenktijd 

Als je online iets koopt, dan geeft de Wet Koop op Afstand je een bedenktermijn van 14 dagen. Dat werkt hetzelfde bij refurbished. Mocht het product toch niet bevallen, dan kun je hem binnen 14 dagen terugsturen.

Duurzaam 

Er zijn voor de productie van smartphones en laptops schaarse grondstoffen nodig, zoals tin en goud. Daarbij worden er giftige stoffen gebruikt die het gebied en het drinkwater rond de mijn vervuilen. Het is dus beter voor het milieu om minder nieuwe producten te produceren. Aangezien refurbished producten opnieuw kunnen worden gebruikt, biedt dat een duurzaam alternatief.

Is een refurbished iPhone wel kwalitatief goed?
Is een refurbished iPhone wel kwalitatief goed?

Nadelen van refurbished producten

Groot verschil tussen modellen

Hoewel een refurbished product vaker wel een goede deal is dan niet, zit er een behoorlijk verschil tussen de modellen. Je kunt dus pech hebben en een miskoop doen. Daarom is het belangrijk om goed te onderzoeken wat je precies krijgt aangeboden en wat de ervaringen zijn van andere kopers.

Verborgen gebreken

Het zou kunnen dat je refurbished smartphone of laptop toch een mankement vertoont, die misschien over het hoofd is gezien. Let daarom op de garantie én op de betrouwbaarheid van de webshop.

Nemen zoals ‘ie komt

Vanwege het beperkte aanbod van refurbished elektronica, is het vaak niet mogelijk om te kiezen tussen verschillende versies, kleuren, opslagruimte etc. Net als bij tweedehands apparaten moet je gewoon geluk hebben dat je vindt wat je zoekt.

Nieuwe modellen schelen niet veel in prijs

 Nieuwere modellen worden niet vaak als refurbished aangeboden. En als je wel een nieuw model vindt, dan is de prijs vaak niet veel lager. Je moet dan ook niet voor refurbished kiezen als je het nieuwst van het nieuwst wilt scoren. Als je wilt besparen op een smartphone of laptop, dan is het handig om tevreden te zijn met een wat ouder model.

Conclusie

Een refurbished product kan een heel goede deal zijn. Mits je voldoende onderzoek doet en je weet bij welke aanbieders je moet zijn. Let op de reviews, het keurmerk van de webshop en de garantie. Kijk voor een overzicht van goede aanbieders op AllesRefurbished.nl.

 

Wilt u ook een advertorial plaatsen op mancave.nl? Bekijk dan onze opties.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *