lego-bulldozer

Bijna elke man heeft vroeger wel eens een technisch LEGO-bouwpakket in elkaar gezet. Nu je de jeugdpuistjes ontgroeid bent is het tijd voor een nieuwe uitdaging: eigen creaties bouwen! De Poolse webdesigner Paul, bekend van zijn website Sariel.pl, geeft je in ieder geval genoeg inspiratie voor nieuwe projecten. Zijn specialisatie: RC-LEGO!

Technisch LEGO vond Paul vroeger al supergaaf. Hij kreeg er volop nieuwe ideeën van en begon zelf voertuigen te bouwen die niet standaard verkrijgbaar waren in de winkel. Op zijn website deelt hij zijn creaties met de hele wereld, zodat hij op zijn beurt andere bouwers kan inspireren.

Paul heeft al veel ervaring opgedaan en bouwt inmiddels heel wat af in een jaar. In 2010 heeft hij maar liefst 20 RC-voertuigen van LEGO gebouwd, geheel volgens zijn speciale kalender.

Favoriete RC-LEGO: Scania racing truck

Als zijn favoriete creatie van 2010 noemt Paul de Scania racing truck, omdat deze er heel mooi uitziet, erg goed werkt en er veel positieve reacties op kwamen. De RC-truck is hier te zien in een indrukwekkend actiefilmpje:

Paul heeft een model gebouwd van de Scania R500 truck, aangepast als race-uitvoering. De specificaties mogen er zijn:

  • Complete wielophanging inclusief veersysteem
  • Krachtig aandrijfsysteem met twee onafhankelijk gevoede RC-motoren
  • Werkende verlichting
  • Custom stickers
  • Cabine met volledig interieur

In 2009 bouwde Paul al een Scania dump truck, maar daar was hij niet helemaal tevreden over. Het model zag er zeer mooi uit en was behoorlijk gedetailleerd, waarvoor Paul veel lovende kritieken kreeg. Toch vond hij dat het nog beter kon. Vooral de cabine vond hij te simpel uitgevoerd. Dat was voor hem de belangrijkste reden om in 2010 een nieuwe Scania truck te maken, maar nu een accurate en zeer gedetailleerde versie, waarbij ook de cabine helemaal klopt.

Scania Racing Truck

Paul ontwikkelde met 3D-software een complete bouwtekening, zodat hij precies wist hoe zijn eindresultaat zou worden en hij ging aan de slag. Daarbij was het een groot voordeel dat hij al meerdere racing trucks had gebouwd, dus hij wist waar hij aan begon. De RC-motoren die Paul gebruikte waren afkomstig uit RC-buggy’s van LEGO. In de truck worden ze gevoed door twee oplaadbare accu’s van het type 8878, zodat het gewicht laag genoeg bleef. Het resultaat is verbluffend: deze Scania is snel, mooi en robuust!

Kan jij dit ook?

Dit lijkt ons nou een geweldig concept voor een vader- en zoonproject: een RC-voertuig van LEGO bouwen. Heb jij daar al ervaring mee? Dan zijn wij benieuwd naar de resultaten!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!