chipmunk6

Het zit er helaas alweer op: Dag van de mancave. Net zoals vorig jaar was het weer een groot succes. Mannen in Nederland en België sloten zich massaal in de mancave op of gingen de hort op (in een vliegende mancave).Normaal gesproken is het motto “what happens in the man cave stays in the man cave”, maar daar maken we nu een kleine uitzondering op. Check ons overzicht van Dag van de mancave 2013.

Dag van de mancave in vogelvlucht

Twitter, Facebook en Google+ draaiden overuren om alle posts over Dag van de mancave bij te houden. Het jaarlijkse mannenfeestje was ook in hun serverruimte merkbaar.

Tagcloud Dag van de mancave 2013
Dag van de mancave tagcloud

Dag van de mancave is ook ideaal om je computer te fixen of te upgraden…

Dag van de mancave

Of voor een pinball-competitie…

Dag van de mancave 2013 - Mario

Weerstand op Dag van de mancave

Normaal gesproken zijn we dol op weerstand. 10 ohm, 100 ohm of wat voor ohm, geef ze maar en we maken er wat tofs van. Alleen op Dag van de mancave was de weerstand anders… Enerzijds hadden we natuurlijk de vrouwtjes die het niet begrepen of niet wilden inzien hoe nuttig een mancave is (bijvoorbeeld voor de relatie).

Zelfs Psychologie Magazine gaf ons hierin gelijk: “Zo’n eigen blokhut, zolder of garage is niet alleen een prettig toevluchtsoord in de drukke decembermaand, het kan zelfs een huwelijk redden.” We rest our case.

Nee de verrassing kwam toch wel van een aantal mannen die tegen een mancave waren… Hmm bij nader inzien, waren het wel mannen? Of was hun Twitter-account door de vrouw of vriendin overgenomen? Anyway, daar reageren we binnenkort nog wel op met een passende blogpost.

Tweets op Dag van de mancave 2013
Er werd flink getwitterd op Dag van de mancave 2013

 

Winacties

Dit jaar hadden we maar liefst drie toffe winacties. Zo hadden we een vlucht in een historisch vliegtuig, een forelvisarrangement en werd er een rondleiding in de Audi-fabriek in Brussel verloot. Arno was de gelukkige winnaar van de vlucht met de Chipmunk DHC1, een klassieke kist van Classic Wings.

Op zondag 15 december heb ik vanaf vliegveld Teuge bij Apeldoorn de vlucht met de Chipmunk DHC1 om 14.00 uur gemaakt met de vlieger Henk van Harselaar. Het was een schitterende belevenis. Het enige minpuntje was het weer. Er was bewolking vanaf 1000 feet en het was nogal mistig. Voor de rest was het een fantastische belevenis. Henk heeft ook nog een aerobatic barrel roll gemaakt. Het was een vlucht van 20 minuten, maar voor mij het nog veel langer mogen duren. Ik wil de organisatie hartelijk danken voor deze onvergetelijke dag.”

Wil, de winnaar van een dagje forellen vissen bij De Marshoek trotseerde op Dag van de mancave de kou…

“Daar eerst een uitleg gekregen hoe een en ander werkt. Het aas, de hengel etc. En hup met de vishengel naar het water en moeten toezien hoe ze aan de andere kant van de vijver de ene naar de andere vis uit het water haalde. Na een uur of wat lukte het mij ook en haalde ik mijn eerste vis ooit naar boven.

De vissen werden netjes schoongemaakt door een medewerker. Hij gaf ook een recept mee hoe een en ander te bereiden. Ik heb zijn raad opgevolgd (vullen met kruidenboter en kruiden over de vis, daarna in aluminiumfolie en in de oven).”

In de media

Ook in de media werd veel aandacht besteed aan Dag van de mancave, van kranten als het Algemeen Dagblad en Het Parool tot blogs. Owja en we waren op de radio! 11 December was Mancave namelijk in de radio uitzending van RTV Noord-Holland. We hebben even duidelijk onze standpunten gegeven! Terug luisteren? (uitzending van 11:00 vanaf 48:30)

Dag van de mancave
Dag van de mancave in Het Parool

 

Op naar Dag van de mancave 2014 (21 december 2014)

We kijken nu al uit naar Dag van de mancave 2014… Voor iedereen die nog geen mancave heeft een mooie tijd om zich voor te bereiden en te beginnen met een mancave. Voor ons tijd om weer nieuwe supergave (win)acties op te zetten. Ideeën en suggesties zijn welkom… Wij duiken weer even in onze mancave (zonder grotschildering, beste deeg-waar). Tot volgend jaar.

Mancave cartoon door @deeg_waar
Ter ere van Dag van de mancave gemaakt door deeg-waar

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *