Whisky-casemod

Ben je whiskyliefhebber en vind je het leuk om een beetje te casemodden? Dan heeft Janos Marton het ideale project voor je.

Op Mancave staat natuurlijk al het één en ander over casemodding, maar daarbij werd tot op heden nog geen drankfles gebruikt. Ja, om leeg te drinken terwijl je bouwt, maar niet als onderwerp van de casemod. Dus speciaal voor onze whiskyliefhebbers… de whiskyfles-casemod. Hoewel, liefhebber… je moet gaten in de whiskyfles boren, voor echte liefhebbers not-done natuurlijk.

Waar te beginnen

Je hebt uiteraard een goed bruikbare whiskyfles nodig. Het liefst eentje die wat vierkant van vorm is, want dan past alles erin. Janos is voor de Ballantine gegaan, maar het kan natuurlijk ook een Johnny Walker zijn of een Jack Daniels. Kies gewoon een lekkere whisky uit. En verder de gebruikelijke computeronderdelen. Ook naar smaak, maar het moet wel passen.

02_The_stuffing

 

Wat te doen

Snij voor de CPU-koeling een gat in de achterzijde en aan de zijkant van die mooie fles. Het doet misschien een beetje pijn, maar anders lukt de casemod niet.

Fles opgesneden

Maak verder een paneel waar alle aansluitingen van het moederbord in passen. Hiermee kan je straks de opengesneden zijkant afsluiten. Schroef de RAM-module op het moederbord.

Installatie

Verbind vervolgens alle losse onderdelen met de juiste kabels en schuif het geheel de fles in. Het is wel een beetje passen en meten.

In de fles

Met dubbelzijdig plakband zet je alles vast aan en in de fles. Janos wilde het eerst gaan schroeven, maar hij kwam er al snel achter dat dat met een glazen fles niet echt praktisch is.

Eindproduct

Sluit alles aan en je whisky-computer is compleet. In het bouwverslag van Janos staat alles uitgebreid stap voor stap beschreven zodat je deze casemod ook zelf kan maken.

Klaar

Minpuntje

Janos kwam er echter snel achter dat de fles al na een half uur heel erg warm werd. Ondanks de ventilatie achterin de fles wilde de lucht binnenin niet echt circuleren. Om dit op te lossen, heeft hij 6 (!) gaten extra aan de zijkant geboord en een VGA-ventilatortje in de flessenhals gelijmd. Als je dan de dop niet op de fles draait, circuleert de lucht wel. Maar ja…. dan oogt zo’n fles toch niet echt origineel als je ‘m in je drankenkast plaatst. Dus heeft Jonas de flessendop uitgeboord. Zo blijft de fles intact én kan de lucht goed circuleren.

Drankenkast

Heb jij nou een nog betere casemod bedacht of een mooiere drank-mod, laat het ons dan weten.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *