Carpool DeVille - 's werelds snelste hot tub

Carpool DeVille is een volledig functionerende mobiele hot tub, ingebouwd in een 1969 Cadillac Coupe DeVille. Phil Weicker and Duncan Forster bouwden ‘m toen ze nog studenten waren. Nu, 20 jaar later, zijn ze klaar voor de volgende stap: het record vestigen voor ‘world’s fastest hot tub’.

De jacuzzauto is voorzien van een op maat gemaakte glasvezel kuip waar maximaal 5.000 pond water (zo’n 2.000 liter) in kan. De mannen behielden de originele motor van de vintage auto, die niet alleen het rijdende bad aandrijft, maar het water ook nog eens op een ontspannen 39 C houdt.

Duik eens in Kickstarter

Phil en Duncan willen graag eens kijken hoe snel de Carpool DeVille nu eigenlijk is en daar meteen een record mee vestigen. Daarom willen ze meedoen aan de Speed Week in Utah. Maar ja, dat kost geld. Als je geen geld hebt maar wel een goed idee, dan moet je eens in Kickstarter duiken. Vorige week eindigde de campagne met meer dan $11.000 op de teller, $1.000 meer dan het streefbedrag.

Klaar voor de race

De volgende stap is om Carpool DeVille klaar voor de race te krijgen. Het team neemt geen pauze, want de race is volgende maand al. Een dag na het succesvol aflopen van de campagne zijn ze al terug in hun werkplaats in Los Angeles. Er moet o.a. een snelheidsmeter en elektra worden geïnstalleerd.

De uitvinders leggen uit hoe Carpool DeVille werkt in hun campagnevideo:

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *