carbecue-vlees2

Een Carbecue is een auto met ingebouwde barbecue. We lieten je daar al eens een aantal voorbeelden van zien. David dacht “dat kan ik ook” en bouwde met wat vrienden een eigen Carbecue. De mannen hebben nu nooit meer honger op de vele roadtrips die ze maken. Lees meer in David’s Blog ’t Zelf-artikel.

Al een aantal jaar rij ik mee met barrelrally’s als Amsterdam Dakar en The Cannonball Run, waarbij het de lol is om zoveel mogelijk km’ters te rijden met goedkope /opgekalfaterde auto’s. Naast een leuke trip steun je een goed doel, win win dus! De afgelopen jaren sliep ik samen met mijn reisbuddy al in een tot kamper verbouwde Mercedes 250td en geprepte Volvo 340 (met bed/biertap en grill onder de motorkap!).

Alfa Romeo

Dit jaar stond een vette trip naar Italië op het programma, waar we voor de verandering met zijn 3’en in een auto zouden gaan rijden. De keuze was al snel gevallen op een 700 Euro kostende Alfa Romeo 166 met een fijne V6 3.0 24V in het vooronder! Ultieme luxe/pk/prijsverhouding!

Passen en meten

Na een half jaar sleutelen en opknappen ontbrak er toch nog iets… Vorig jaar beviel de grill onder de motorkap toch wel erg goed! De Carbecue moest er dit jaar ook weer komen!! Het vinden van een 2e achterklep was geen enkel probleem. De keuze van de bakplaat die erin gebouwd moest worden ook niet (aangezien die nog in de kelder lag te zwerven haha). We hebben gekozen voor een elektrische plaat ivm inbouwruimte en veiligheid.

carbecue-achterklep

Nog even bij de horecagroothandel op bezoek geweest voor een au bain marie bak met deksel en het project kon beginnen! Na een middag intensief slijpen/passen en meten zat de bak in de deksel! Hierna de bakplaat passend gemaakt en uiteindelijk de klep voorzien van een mooi lak laagje + riem om de deksel op zijn plek te houden.

Eitje (tegen de kater)

Gedurende de trip was het weer een enorm succes, er werd koffie gemaakt, elke ochtend eitjes gebakken om de kater te verdrijven, pizza gebakken en s’avonds natuurlijk vlees gebakken!! Het was een combinatie van auto’s, mooiste routes, bier, vrienden en Carbecue!

carbecue-vlees

Volgend jaar komt er natuurlijk weer een Carbecue in de auto!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .