Eindresultaat Arcade koffer1

Wie droomt er nou niet over om overal te kunnen gamen met de Arcade. Gezellig bij de buurtbarbecue, op je werk of bij je vrienden op de bank. En dan zonder dat je het hele bakbeest mee moet slepen! Travis Reynolds heeft dé oplossing gevonden. De Arcade-koffer, oftewel de Briefcade.

Het idee voor de Briefcade werd vooral uit nood geboren. Travis werd gek van zijn collega’s die steeds bij hem thuis op zijn Arcade wilden gamen. Daarom bouwde hij een mobiele Arcade waarmee iedereen er op het werk op kon gamen. Of zijn baas daar ook zo blij mee was vermeldt de historie niet.

Enthousiast geworden?

Wil je, helemaal enthousiast geworden, de Briefcade zelf bouwen? Op zijn eigen website heeft Travis een heel stappenplan opgesteld. Het enige wat je nodig hebt is een koffer, een beeldscherm en een Raspberry Pi (of ieder andere mini-PC, wat je maar hebt liggen). En natuurlijk een joystick, knoppen, wat kabels en, om alles mooi weg te werken, een op maat gezaagd plankje waar de knoppen en joystick op bevestigd worden en het LCD-scherm ingezet kan worden. Om de Raspberry Pi als Arcade te laten werken, gebruikte Travis op Linux gebaseerde Shea Silverman’s PiMame.

Beginstadium

Aktetas

Hou er wel rekening mee dat het allemaal in een koffer moet passen. Nou kan je natuurlijk een lel van een koffer kopen, maar een simpele aktetas is natuurlijk veel mooier. Daarnaast zal geen werkgever kunnen bevroeden wat er in die degelijke attachékoffer zit.

Dichte toestand

Joystick-probleem

Hoewel het er allemaal prachtig inpaste, kwam Travis één probleem tegen. De joystick, de kleinste die te verkrijgen is, steekt alsnog met de bal boven de rand uit. En hierdoor kan de koffer niet dicht, wat natuurlijk wel het vereiste is van een portable Arcade. Wat hij ook probeerde…. de joystick bleef te groot. Uiteindelijk heeft hij het opgelost door elke keer de bal er vanaf te schroeven en los mee te nemen. Dat is natuurlijk wel jammer, de Arcade moet natuurlijk wel helemaal compleet zijn, ook als hij ingeklapt is. Er is dus ruimte voor verbetering!

Joystick

Heb je alles in elkaar gezet? Verzet dan al je afspraken, verzamel je collega’s, buren of vrienden om je heen en gamen maar!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .