Bouw je NES of SNES om tot Nintendo wekker

Er zijn ontelbaar veel manieren om oude gameconsoles te recyclen. Ja, daar hebben we al volop voorbeelden van laten zien, maar deze moet er echt nog even bij. Hij is namelijk vrij simpel, maar daarna gebruik je hem wel elke dag. Maak kennis met deze Nintendo wekker!

Iedereen herkent het: wanneer je veel te veel gegamed hebt op je (al dan niet portable) console, zie je de game nog voor je als je gaat slapen. Dit project is in dat opzicht ideaal. Het bevindt zich namelijk precies op de scheidslijn van gamen en slapen. Daar droom je toch van?

Verveling is een goede raadgever

Aaron Mavrinac uit Canada verveelde zich te pletter toen hij met zijn vriendin en zijn zus bij de kringloop was. Je weet hoe dat gaat als je met vrouwen in een willekeurige winkel met kleding bent: ze houden niet op met rekken checken. Nou, daar wist Aaron wel wat op. Hij wandelde op zijn dooie gemak naar de elektronica-afdeling en vond daar twee kapotte Nintendo-consoles zonder controllers. Oftewel: hij wist dat ze nutteloos waren als gameconsole, maar toch wilde hij er iets mee doen. Aangezien de vrouwen toch eindeloos aan het shoppen waren, bedacht Aaron ter plekke dat hij van een NES wel een wekker kon maken. 1UP voor dit idee!

NES wekker

Het stappenplan voor een Nintendo-wekker

  • Met de ingewanden van een Sanyo LM8560 digitale wekker ging Aaron aan de slag. De luidspreker lijmde hij bovenaan achter de ventilatieopeningen.
  • De LED display van de wekker maakte hij onder het klepje waar je de gamecartridges insteekt.
  • Vanuit de Player 1 controllerpoort kun je de wekker bedienen met een controller. De huidige tijd instellen en de wektijd enzo. Door op reset te klikken, kun je zelfs nog even snoozen. Bijvoorbeeld als je in je droom bijna de eindbaas verslagen had.
  • De details voor het soldeer- en installeerwerk vind je op Aaron’s site.

En hier zie je de wekker in actie:

Next generation: SNES-wekker

Tja, wat met een NES kan, kan ook met een SNES, nietwaar? Zeker als je wordt uitgedaagd door je huisgenoot om er eentje te maken. Aaron draaide er zijn hand niet voor om. Sterker nog: hij deed vooral zijn best om de SNES-wekker mooier en beter te maken dan de 8-bit-variant.

SNES wekker

Het complete stappenplan voor dit project zette hij ook op zijn site, dus laat je vooral inspireren door het voorwerk dat Aaron al heeft verricht!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .