Bouw een levensechte vliegsimulator!

Vliegsimulatoren worden al jaren gebouwd, maar eigenlijk geven ze je vooral het gevoel dat je niet echt vliegt. Dat kan nu anders. Op onze radar spotten wij een man die een zeer realistisch vliegsimulator bouwde!

Er zijn veel dingen die je vleugels willen geven, zoals Red Bull of R. Kelly, en ook hier vind je allerlei betaalbare gadgets en trucs die je in de wolken doen wanen, maar het echte vliegeniersgevoel brengt het niet boven. En eigenlijk zouden we dat allemaal wel eens willen ervaren zonder een bezoekje te moeten plegen aan de creepy LSD-dealer op de hoek. Dat concluderen we althans uit de vele views van onze blogs over een cockpit op zolder en een vliegsimulatieframe. Onderstaande is een combinatie van beide, met een levensecht resultaat.

Dombo

Vliegsimulaties uit het verleden hebben wel bewezen redelijk realistisch over te komen. Meestal vooral door het scherm, zeker nadat 3D-aspect door Avatar zijn vleugels pas echt uitsloeg. Maar wat vliegen naast de visuele kant zo’n waanzinnige ervaring maakt is het zelf verrichten van alle handelingen en met name ook het zelf meebewegen. Da’s toch een slag realistischer dan gewoon naar een scherm kijken. En het is Gago Meisler gelukt. Geïnspireerd na het kijken van Dombo bouwde hij zijn eigen jumbo jet. Kijk zelf maar hier, toen Icarus het zag, draaide hij zich paars van jaloezie in zijn graf om.

Vliegsimulators

Perfecte uitzicht

Zoals te zien in bovenstaand filmpje gebruikte Meisler actuatoren, die zich met sensoren en regelaars – en veel programming – aanpassen aan de omgeving. Wel zo realistisch, zeker als je wil stunten of bergpieken ontwijken. De informatie van de actuatoren je, zittend in je in de ‘cockpit’, wordt doorgegeven aan de head tracking-technologie, waarbij de software wéét waar je hoofd is en op die manier voor een perfect zicht zorgt. En over die head gear, Meisler heeft er diverse gecombineerd en daarmee een top-3D-look weten te creëren. Heb jij een beroerd uitzicht vanuit je huis? Neem dan Gago’s technische kant van het verhaal door, met véél ins en outs, en stijg boven je zelf uit. In het splitscreen-filmpje hieronder zie je zowel wat de piloot ziet, als hoe hij er zelf eigenlijk bij zit.

Hoog en droog

Wat ook interessant is aan dit concept is dat alles in real time gebeurt. Als je instapt moet je het toestel eerst de landingsbaan over loodsen en het toestel de grond zien te krijgen. Maar dat zou je in principe allemaal zelf kunnen instellen, afhankelijk van of je dat wel of niet wil. Het leuke is dat je het allemaal in je eigen huiskamer kan doen. En dan kun je eindelijk eens de quasi-sentimenteel zeggen dat de reis belangrijker is dan de bestemming. En geloof ons, in zo’n simulator zitten geeft je de garantie dat je niet zo keihard op je plaat gaat zoals de goedbedoelde (en knotsgekke) mensen die vliegpionier wilden worden…

 

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *