Bouw een kick-ass mancave voor weinig geld

Er zijn mancaves om in te klussen, te poolen, tv te kijken of te drinken. Echt waar, sommige mannen bouwen gewoon een bar in de kelder. Kun jij wat inspiratie gebruiken voor een geweldige cave, die niet duur hoeft te zijn? Check onze voorbeelden, zoals die van Kelhans voor 107 dollar!

Kelhans – vader van 7 (ZEVEN) kinderen – toverde een kleine opslagruimte in z’n kelder om tot een rustieke jachthut, voor een schijntje. Voor de vloer, wanden, deuren en het plafond was hij iets meer dan 100 dollar kwijt. Het kostte een paar weken om bruikbaar gratis materiaal te vinden, maar toen had ie ook wat. Hij mocht oude houten kratten gebruiken van een metaalfabriek in de buurt, die blij waren dat hij ze ophaalde. Kelhans haalde de wanden van elk krat uit elkaar tot er een stapel planken lag, die hij met een mes bewerkte om ze er handgemaakt uit te laten zien. Voor de vloer deed ie hetzelfde, alleen maakte hij deze planken smaller en lakte ze af. Het resultaat is fantastisch! Tenminste, als je van jachthut-stijl houdt. Er zitten ingenieuze details in deze mancave, zoals het uitzicht en het dubbele plafond.

RusticCave2

De afgewerkte kamer zonder inrichting:

RusticCave3

Als je ook van de bling bling bent

Veel kerels willen toch een minimum aan gadgets in hun cave, ter ontspanning. Denk gamen, koud bier of een home theatre system. Complex.com bewijst dat je daar geen fortuin tegenaan hoeft te gooien, met hun lijstje betaalbare alternatieven.

De DIY kluscave

Het is niet alleen leuk om ín je mancave te klussen, maar ook om iets vóór je cave te maken. Dat kan heel simpel zijn, zoals een kapstok-sleutel of een Jack Daniels zeepdispenser.

JackDaniels

Maar je kunt ook echte meubels gaan bouwen, zoals een wandsysteem met planken en loodgietersbuizen (deze is per ongeluk ingericht als boekenplank, maar geeft verder een prima ‘overly detailed’ uitleg), of een kastje/tafel van pallets. Kleine waarschuwing: begin je eenmaal met palletbouw, dan is je cave al snel te klein en moet de rest van het huis eraan geloven. Stoelen, werkbanken, bedden: je maakt het met pallets.

Think outside the cave

Je zou niet de eerste zijn met een mancave die zo compleet is, dat je het huis eromheen vergeet. Er zijn mannen die er bijna fulltime wonen en het grootste deel van hun brein inzetten om de beste mancave DIY’s te bedenken en bouwen. Ter illustratie: het biervat bed, de gootsteenband of de barbecuecar.

bbqbar

Heb je soms ook een excuus nodig voor al die uren in heerlijke afzondering? Maak dan iets als deze snijplank (uurtje) en verras je geliefde ermee na een dag in je cave. Kijk schat, hele dag aan gewerkt. Asjeblieft, voor jou!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned invalid data.