Boeken lezen zonder handen

Boeken lezen is een hobby waar we niet veel mancavers van verdenken. En al helemaal geen boeken van papier. Daarom tellen we de zegeningen van de e-reader. Je hele boekencollectie (hoe bescheiden die ook is) in één handige kleine gadget. Maar ook die e-readers hebben zo hun beperkingen. Want je moet nog steeds met een vinger de bladzijden om-swipen. Niet handig als je met vette chipsvingers zit te lezen. Blogger Justin vond dat ook en bouwde een apparaat om je e-reader met voice-commando’s te kunnen aansturen.

Justin bouwde de voice-controlled-e-reader voor een vriend met een ernstige lichamelijke blessure. Om het project na te bouwen heb je een e-reader nodig die is uitgerust met Bluetooth. Veel modellen hebben dat tegenwoordig wel, zodat je een koptelefoon of keyboard kan aansluiten. En als je een keyboard kan aansluiten, dan…? Juist! Dan moet het ook mogelijk zijn om ander manieren van aansturing te koppelen. Via het HID-protocol.

boek1

Hoe dan precies?

Justin legt op zijn blog precies uit hoe de voice-controller is opgebouwd. Het gaat in de basis om een Arduino Shield die via het HID-protocol je e-reader bedient via Bluetooth. Justin gebruikt daarvoor verder nog:

  • een microcontroller (de AlaMode in dit geval)
  • een module voor stemherkenning (Justin gebruikt de Easy VR)
  • een powermanagement-module voor Arduino
  • een Bluetooth keyboard controller

boek2

Op GitHub vind je de scriptjes om alles werkend te krijgen. Natuurlijk wil je dat je nieuwe voice-control-apparaat er zo strak uit komt te zien als die van Justin. Hij heeft in zijn GitHub daarom ook ontwerpfiles gezet. Daarmee kun je dezelfde behuizing snijden en printen.

Meer ideeën

Het HID Bluetooth-protocol zit echt niet alleen op e-readers. Met wat aanpassingen kun je natuurlijk veel meer apparaten aansturen met deze voice-controller. We zijn benieuwd naar jullie ideeën en uitwerkingen. Gooi maar in de comments!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

IN SAMENWERKING MET

Abonneer op de nieuwsbrief!

Ben jij een mancaver? Meld je dan aan voor onze gave nieuwsbrief!

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .