Blog ’t Zelf: Berto’s brilstatief voor smartphones

Filmen met je smartphone levert vaak crappy onstabiele beelden op. Het brilstatief van Berto lost dit probleem op en laat je bovendien gemakkelijk handsfree filmen in ‘first person view’. In deze blogpost legt Berto uit hoe je eenvoudig zo’n statief maakt.

“Wil je op een eenvoudige manier handsfree opnames maken met je smartphone camera dan is dit telescoopstatief, verbonden aan een leesbril, misschien de oplossing. Dit project maakte ik in een uur en de kosten zijn ongeveer 10 euro. De afstand van het scherm tot de ogen is verstelbaar. De handen zijn vrij om het menu te bedienen of dingen te maken voor de cameralens. De video-opnames van de smartphone gaan vloeiend bij rustige hoofdbewegingen. Het enige wat gemaakt moet worden, zijn twee houdertjes aan de telescopen om de smartphone in te klemmen. Een elastiek klemt deze vast aan de mobiel. Een leesbril is voor de meeste mensen nodig om op korte afstand het scherm scherp te zien.”

Berto doet het voor

In dit filmpje laat Berto kort zien hoe het brilstatief werkt en hoe het gemaakt is. De bouwplannen kun je rustig nalezen op Instructables.

Ruimte voor verbetering

“Mijn eerste ervaring met het brilstatief was zeker positief. Ik kon soepel pan- en tilt-bewegingen maken met mijn hoofd zonder dat de beelden schokkerig werden. Ook kon ik mijn telefoon makkelijk bedienen zonder de bril af te zetten. Het prototype moet ik nog wel een beetje finetunen. Het mag nog wel iets comfortabeler, want het statief drukt een beetje te veel op de neus.

Vind je dit een gaaf project? Laat het Berto weten: klik op “like/vind ik leuk” en geef ‘m een G+je! De blog-het-zelver van het project met de meeste likes/plusjes wint €50,- Conrad-shoptegoed. Heb jij ook een tof DIY project en wil jij hierover bloggen? Mail de redactie!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *